Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Influencer Milan Knol komt naar Harderwijk voor grootschalige opruimactie Noord Veluwe in 1 dag schoon

24 september 2023 om 14:00 Duurzaamheid

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk doet dit jaar voor het eerst mee aan de ‘Noord Veluwe in 1 dag schoon.’ Deze grootschalige opruimactie vindt woensdag 11 oktober plaats in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Het doel is de gemeenten schoner te maken dan ooit tevoren.

Er wordt verwacht dat duizenden mensen aan de actie gaan deelnemen. Het gaat dan om scholieren, bedrijven en vrijwilligers uit de deelnemende gemeenten. Iedere klas, bedrijf op groepje vrijwilligers krijgt een stukje Harderwijk of Hierden toegewezen. Via een speciale app kan men foto’s delen van het gevonden afval. Voor iedere tien vierkante meter afval ontvangt het goede doel naar keuze 11 eurocent. De scholen vallen ook onder de goede doelen.

De actie start 11 oktober met een kick-off bij het christelijk college Nassau Veluwe aan de Stationslaan in Harderwijk. Hier zullen verschillende sprekers en vertegenwoordigers aanwezig zijn om de dag officieel te starten en de deelnemers te motiveren voor de actie, samen met influencer Milan Knol uit Zeewolde. Het plein is gevuld met tweehonderdvijftig leerlingen van het Harderwijker college, de overige deelnemers kunnen de start volgen via een livestream.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Het initiatief is genomen door de gemeente Nunspeet in samenwerking met de omliggende gemeenten. Rijkswaterstaat, de Hortus en de Rubbiz Foundation met als doel de bewustwording te vergroten en een gedragsverandering te stimuleren rondom zwerfafval en milieubewustzijn. Voor inschrijving, meer informatie, de deelnemers en het programma kan worden gekeken op in1dagschoon.com/noordveluwe

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie