!
De boa’s komen regelmatig loslopende honden tegen op plaatsen waar dit niet is toegestaan.
De boa’s komen regelmatig loslopende honden tegen op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Pixabay

Boa’s gaan handhaven op loslopende honden in het bos, regelmatig houden baasje zich niet aan regels

8 maart 2023 om 17:13 Dieren

HARDERWIJK Met de trouwe viervoeter aan hun zij, trekken natuurliefhebbers de Veluwe op om te genieten van de natuur. De boa’s (of handhavers) komen regelmatig wandelaars tegen met loslopende honden op plaatsen waar dit niet is toegestaan. 

In heel Harderwijk en Hierden moeten honden aangelijnd lopen. Dit is voor de veiligheid van het verkeer, kleine kinderen en ter bescherming van andere dieren. In Harderwijk zijn speciale plaatsen aangewezen waar een hond los mag lopen. Zoals in het Strokelbos, het hele gebied ten zuiden van de Leuvenumseweg, tussen de Strokelweg en dierenasiel De Ark. Ook daar moet de hondenbezitter altijd voor zorgen dat de hond onder appél staat. 

Op dit moment hebben de wilde zwijnen jongen die ze zullen beschermen

Alle regels voor het gebruik van het natuurgebied vindt men bij de ingang van het bos op het bord. Loslopende honden jagen het wild op. Het wild wordt er onrustig van en gaat op de loop, met alle gevolgen van dien. Op hun vlucht kunnen ze betrokken raken bij een verkeersongeval. Omgekeerd kan de hond ook in een vervelende confrontatie komen met een wild zwijn. Op dit moment hebben de wilde zwijnen jongen die ze zullen beschermen. Ook de schaapherder kan aanwezig zijn met schapen voor het begrazen van het gebied tussen het Stuifzand en het bos. Bij het hoeden is het belangrijk dat de kudde niet onrustig wordt. 

Op het laten loslopen van uw hond zal worden gehandhaafd door boa’s (of handhavers). 

Informatie: Snel Herstel, tel. 0341 411 333 of via snelherstel@harderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie