!
Lisa Kruger kan tevreden terugkijken op haar deelname aan de World Series in Aberdeen.
Lisa Kruger kan tevreden terugkijken op haar deelname aan de World Series in Aberdeen. Ilse Schaffers

Harderwijkse Lisa Kruger zwemt in Aberdeen 3 limieten voor Europese kampioenschappen in het Portugese Funchal

5 februari 2024 om 15:36 Zwemmen

ABERDEEN/HARDERWIJK Lisa Kruger heeft in het Schotse Aberdeen EK-limieten gezwommen op drie afstanden. De 23-jarige Harderwijkse parazwemster mag eind april in het Portugese Funchal starten op de 100 meter rugslag, vrije slag en vlinderslag in de klasse S10. Eerder had ze op drie andere onderdelen al voldaan aan de limiettijden voor de Europese kampioenschappen.

Voor de Nederlandse parazwemmers staan de (internationale) wedstrijden tot half april in het teken van limieten zwemmen; zowel voor de Europese kampioenschappen als voor de Paralympische Spelen. Kruger heeft richting de Spelen in Parijs ook al op vijf onderdelen voldaan aan de limiettijden. Half april wordt duidelijk op welke afstanden ze zich definitief kwalificeert voor haar derde Paralympische Spelen.

Naast Kruger zwommen ook Rogier Dorsman (100 meter rugslag, 400 meter vrije slag S11) en Liesette Bruinsma (100 meter schoolslag SB11) tijdens de World Series in Aberdeen limieten voor de Europese kampioenschappen. De tijd van Bruinsma was bovendien goed voor een paralympische limiet. Half maart is de volgende Worldseries-wedstrijd, in het Italiaanse Lignano.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie