Edwin van Nijen (rechts).
Edwin van Nijen (rechts). Wim Balke Fotografie

Zwart-Wit’63 en trainer Edwin van Nijen per direct uiteen: ‘We moesten nu actie ondernemen’

21 maart 2023 om 13:42 Voetbal

HARDERWIJK Zwart-Wit’63 en trainer Edwin van Nijen zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar. De samenwerking is stopgezet als gevolg van de teleurstellende resultaten na de winterstop. De Harderwijkers pakten na de winterstop uit vijf wedstrijden maar twee punten en staan slechts drie punten boven een nacompetitieplek.

„Dat hoeft nog niet een probleem te zijn, maar de wijze waarop het team speelt is dat wel. Er zit geen vuur en heilige wil in om ten koste van alles te winnen. Het is niet dat de jongens niet willen, maar zo oogt het wel. We zitten vijf wedstrijden voor het einde van de competitie en als we wat willen omdraaien, moeten we nu actie ondernemen”, aldus bestuurslid technische zaken Koos Gardenbroek. 

Als we wat willen omdraaien, moeten we nu actie ondernemen

De bestuursleden concludeerden dat zaterdag na de 1-5 nederlaag tegen Elburger sc en dachten er een dag later nog hetzelfde over. Maandagavond was er een gesprek met Van Nijen. „Toen ik hem zondag vroeg of hij maandag uit Zwolle hier naar toe wilde komen, was de mededeling geen verrassing voor hem. Hij vond het jammer, maar had nog wel het idee het om te kunnen draaien. Wij denken niet dat het nog lukt het vlammetje aan te steken en dan moet je, hoe spijtig ook, in het clubbelang denken. Want we komen in een onwenselijke situatie. Ik vind het erg jammer want Edwin is een geweldige kerel en ook een goede trainer die enorm fanatiek kan zijn.”

De club gaat de vacature intern lossen met een interimcoach.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie