!
Pernelly Biya, in actie tegen Ter Leede, vertrekt na 7 jaar bij VVOG.
Pernelly Biya, in actie tegen Ter Leede, vertrekt na 7 jaar bij VVOG. Foto: Jaap Hop

Biya verlaat VVOG na zeven jaar

25 januari 2022 om 09:08 Voetbal

HARDERWIJK Pernelly Biya heeft afgelopen donderdag bekend gemaakt bij VVOG dat hij de club na zeven seizoenen zal gaan verlaten. De aanvaller (28) uit Apeldoorn maakt de overstap naar Sparta Nijkerk.

Biya stond al zes jaar in de belangstelling van de Nijkerkers. Toen de club zich in januari opnieuw meldde vond Biya dit het juiste moment. ,,Ik heb een contract voor twee jaar aangeboden gekregen en daar spreekt vertrouwen uit. Op dit moment is Sparta ook wat verder dan VVOG. Sparta staat gedeeld eerste en is al drie jaar in de race voor promotie. Ze zijn stabiel, maar de laatste jaren wordt de competitie door corona steeds niet uitgespeeld. Met het oog op het kampioenschap is dit wel het moment. Ik ben 28 en als ik het nu niet doe, heb ik straks nooit geproefd aan een hoger niveau’’, zegt de linksbuiten, die gehaald wordt als opvolger van Gilbrano Plet. Bij VVOG had hij een aflopend contract en in een vervolggesprek met de TC maakte hij donderdag zijn vertrek bekend. ,,VVOG wist dit niet en had de intentie om over volgend seizoen te praten. Ik wilde het face to face aangeven. VVOG is een mooie en speciale club voor mij waar ik mij goed heb ontwikkeld en veel vriendschappen heb opgebouwd.’’

VVOG presenteerde in het weekend zelf ook twee nieuwe spelers. Linksback Rick van den Brink (25) komt van Sparta Nijkerk, waar hij in twee jaar mede door blessures geen basisplek veroverde. Bij SDC Putten was hij wel een onbetwiste kracht. De Puttenaar (25) moet de opvolger worden van Jake Wollgarten, die de omgekeerde weg gaat. Centrale verdediger Brian van den Hooff (23) uit Bunschoten komt van zondag derdedivisionist Hoogland. Hij speelde eerder in de jeugd van FC Utrecht en bij ASC Nieuwland.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie