De tocht bestaat uit een uitdagend parcours.
De tocht bestaat uit een uitdagend parcours. TC De Volharding

Veldtoertocht weer van start

28 januari 2022 om 14:53 Uitderegio

NUNSPEET Heel lang hebben ze er naar uitgekeken, de leden van TC De Volharding, maar zeker ook de vele mountainbikers die de Nunspeetse bossen koesteren: een heuse veldtoertocht met alles er op en er aan.

Zaterdag 5 februari is het dan eindelijk zover na een verlossend bericht vanuit Den Haag. De Schwalbe veldtoertocht, de eerste na twee jaar. Mountainbikers kunnen zich uitleven in de bosrijke omgeving van Nunspeet.

PARCOURS De organiserende vereniging heeft een parcours uitgezet waarbij deelnemers de keuze hebben uit de afstanden 25, 50 en 70 kilometer.

De veldtoertocht is gehonoreerd met drie sterren door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NFTU) en biedt veel afwisseling. Om maar iets te noemen: glooiende heidevelden en geaccidenteerd terrein met technische en uitdagende singletracks.

VERZORGING De organisatie heeft natuurlijk ook oog voor de inwendige mens. Op de beide kortste afstanden is er daarom een verzorgingspost aanwezig; degenen die 70 kilometer fietsen komen twee van die posten tegen. Op beide posten worden de deelnemers voorzien van bouillon, sportdrank, krentenbollen of verse stroopwafels.

INSCHRIJVING Het ‘starthek’ gaat om 09.00 uur open. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur bij de startlocatie Sporthal De Feithenhof aan de Electraweg 5 in Nunspeet. Voor de 70 kilometer kan tot 10.00 uur worden ingeschreven; de deelnemers aan de beide andere afstanden krijgen de tijd tot 10.30 uur. Jeugd die onder begeleiding wil fietsen, kan om 09.30 uur in het zadel komen.

KOSTEN De inschrijfkosten bedragen 7 euro. Leden van de KNFU of KNWU betalen 5 euro. Jeugd tot en met 15 jaar mag gratis meedoen. Bij de sporthal is ruime parkeergelegenheid. Daar kan tevens gebruik worden gemaakt van kleedruimten en douches. Ook kan men de fiets schoon spuiten. Na afloop staat in de kantine erwtensoep klaar.

CORONA MAATREGELEN In sporthal en kantine is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook dient men een registratie te hebben op de coronacheck app.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie