Martijn Smits op weg naar zijn tweede doelpunt van de middag.
Martijn Smits op weg naar zijn tweede doelpunt van de middag. Foto: Wim Balke

Eerste winst voor Zwart-Wit’63

12 oktober 2020 om 17:45 Sport

HARDERWIJK - Zwart-Wit’63 begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit’58. Na vijf minuten kopte Martijn Smits een mooie voorzet van Marchello Besselsen tegen de touwen en drie minuten later strafte dezelfde Martijn Smits gestuntel in de verdediging van Rood-Wit’58 af.

Toch kwam de ploeg uit Putten binnen het kwartier op 2-1 door het benutten van een penalty. Na een redelijk eerste kwartier zakte het niveau van de wedstrijd per minuut. Zwart-Wit’63 voetbalde wat gemakkelijker dan de gasten, maar verder dan een schot op de paal van Nuij Visser kwam het echter niet.

In de tweede helft kreeg spits Martijn Smits in de 48e minuut een grote kans op zijn derde treffer, maar daarna zakte het peil weer naar het niveau van de eerste helft. Door de stand leek de wedstrijd nog wel spannend, maar de gasten uit Putten maakten geen enkel moment aanspraak op een tweede doelpunt. Pas in de 83e minuut was de wedstrijd eindelijk beslist en nu maakte Martijn Smits wel zijn derde doelpunt op aangeven van Eric Jansen. Reyer Roelofsen zorgde uiteindelijk voor de afgetekende overwinning van 4-1.