<p>Woelwaters houden zich aan alle adviezen in de hoop te kunnen blijven sporten.&nbsp;</p>

Woelwaters houden zich aan alle adviezen in de hoop te kunnen blijven sporten. 

(Foto: Bente van Ommen)

De Woelwaters volgt adviezen

  Sport

HARDERWIJK - De Woelwaters houdt zich aan alle coronamaatregelen en -adviezen in de hoop te kunnen blijven sporten. Vanwege chloor in het water is de zwemsport een veilige sport, maar buiten het water moet iedereen afstand bewaren. In de openbare binnenruimtes van het zwembad dragen de leden mondmaskers en ook in de auto naar een uitwedstrijd.

“Wij zijn ons bewust van de ernst van de situatie.” aldus Martijn Dame, aanvoerder van Heren 1. “We vertrekken zo dadelijk naar Enschede voor een uitwedstrijd tegen Piranha. Dat betekent dat we een uur samen in de auto zitten. Met mondmasker op. De sociale sfeer is er niet minder om en we willen gewoon graag blijven spelen.”

Waterpolo is veilig

Andy Hoepelman, hoogleraar interne geneeskunde en infectieziekten en waterpoloër: “Het klinkt misschien gek dat je in het water duels mag aangaan en op de kant anderhalve meter afstand moet bewaren, maar het chloor maakt het virus inactief. Er is nog geen enkele besmetting terug te voeren op zwemmen of waterpolo. Maar zorg er dus wel voor dat je buiten het water afstand bewaart.”

Bij De Woelwaters is keihard gewerkt om van het zwembad een zo veilig mogelijke omgeving te maken en is er tijdens thuiswedstrijden een corona-coördinator aanwezig. 

Publiek is niet welkom, maar er is wel een livestream. Sinds vorige week is daar het dragen van mondmaskers bij gekomen. Jugador Streetwear leverde de club neopreen maskers voorzien van naam en logo. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden