Foto:

Column: Tijd voor bezinning

  Column

Column Bert Holleman, Gemeentebelang Harderwijk-Hierden.

We zijn op grote schaal geconfronteerd met de vervelende gevolgen van het coronavirus. Ik zou veel dingen op kunnen opnoemen die ik graag zou willen doen als alle maatregelen rondom de corona crisis zijn opgeheven, maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Mijn gedachten gaat uit naar de mensen die iemand hebben verloren aan het virus. Ouderen die geen bezoek mochten ontvangen, ondernemers die na hard werken de zaak moeten sluiten, mensen die opeens geen werk meer hebben. Dit alles maakt voor mij plek voor bezinning. Als mens zijn we beperkt in onze vrijheid, dingen die anders zo gewoon waren kan opeens een tijdje niet meer.

Maar ondanks de anderhalve meter afstand is er in 2020 veel naaste liefde ontstaan. De campagne ‘doe is lief’ wordt door veel mensen nu massaal nageleefd door hele mooie aardige initiatieven, hoe wonderlijk is dit?

Naast dat door de coronacrisis de economie een historisch dreun moet incasseren geeft dit naast beperkingen ook kansen en creativiteit en ondernemerschap. Met andere woorden wat kan er nog wel? Wat ik zie is dat heel veel mensen noodgedwongen toch thuis kunnen werken. Hiermee is het file probleem fors teruggenomen met daarbij ook een vermindering van de luchtvervuiling. Vergaderen via beeldbellen lijkt nu heel gewoon te worden. Met elkaar kunnen we veel.

Als geboren en getogen Harderwijker zit ik al tien jaar in de gemeenteraad. Persoonlijk geeft het mij veel voldoening om met Harderwijk en Hierden bezig te zijn. De ontwikkeling van je woonplaats en het contact met de inwoners maakt het werk als raadslid bijzonder mooi. Gemeentebelang is een lokale partij die al meer dan 30 jaar actief is en weet wat er in Harderwijk en Hierden leeft. 

Ik wil me hard maken om meer mensen te werven, die lid willen worden van Gemeentebelang. Mensen die actief mee willen draaien in onze fractievergadering. Ook jonge mensen die een politieke ambitie hebben bieden wij kansen voor een politieke loopbaan bij Gemeentebelang. Ik nodig ze graag uit om een mail te sturen naar: b.holleman@hotmail.com

Bert Holleman, Gemeentebelang Harderwijk-Hierden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden