!
De eerste bijeenkomst op 19 februari 2019 had veel belangstelling
De eerste bijeenkomst op 19 februari 2019 had veel belangstelling Veluwe Duurzaam

zeebuurt op weg naar aardgasvrij ?

2 april 2022 om 17:02 Lokaal Deel je nieuws

Donderdagavond 14 april organiseert het buurtteam G.A.Z. (Groep Aardgasalternatieven Zeebuurt) wederom een buurtavond over ‘Op weg naar een aardgasvrije Zeebuurt?’. De voortgang wordt om 19.30 uur in CBS Dok19 aan de Flevoweg 73 te Harderwijk nader toegelicht.

Met de ondersteuning van een externe organisatie (Buurkracht), vordert het creëren van een buurtplan gestaag. De inzet van technisch adviesbureau Merosch versnelt dit proces. Tijdens de bijeenkomst wordt door Merosch een uitleg gegeven over de technische mogelijkheden voor de Zeebuurt, op basis van een aantal type woningen. In het samen met de bewoners op te stellen buurtplan wordt beschreven wat het beste alternatief voor aardgas is. Vervolgens kunnen per woningtype stappen gezet worden om in eigen tempo richting aardgasvrij te gaan. De recente veranderingen op het gebied van energie zijn een extra stimulans dit project snel af te ronden.

Met de input van bewoners van de Zeebuurt kan de gemeente Harderwijk besluiten of (delen van) de wijk Zeebuurt één of meer alternatieven voor aardgas geboden gaan worden. Daarnaast zal G.A.Z. blijven adviseren op het gebied van isolatie en andere al te nemen energiemaatregelen en op welke wijze deze mogelijk betaald kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie