!
Scissors - Hans Dulfer presented by handieMan live in Luigi’s
Scissors - Hans Dulfer presented by handieMan live in Luigi’s Scissors

Scissors - Hans Dulfer presented by handieMan live in Luigi’s

31 maart 2022 om 10:48 Lokaal Deel je nieuws

Swingende samenwerking tussen Hans Dulfer en Maurits ‘handieMan’ de Weert op zondag 10 april in Luigi’s.

De ongekroonde koning van de Nederlandse jazz, Hans Dulfer, is het boegbeeld van het muzikale project Scissors. Maurits (handieMan) de Weert is de drijvende kracht erachter. Hij nodigde vier andere muzikale geniën uit om een funky smeltkroes te creëren met de ‘saxuele’ melodieën van Hans Dulfer. In deze loungeachtige benadering laat de grootste saxofonist van ons land het publiek kennismaken met een tot nu toe onbekende kant van hem. Dat leverde al veel enthousiasme op tijdens de vele optredens die de band door het hele land inmiddels heeft gedaan.

Maurits de Weert en Hans Dulfer kwamen elkaar tegen in het muzikantencircuit. Maurits die vanwege zijn onvermoeibare inzet voor de regionale muziekcultuur ook wel de Poppaus van de Veluwe genoemd wordt, kreeg in de muziekpers lovende reacties voor zijn productiewerk voor funkbands als Bootsy’s Rubberband en Seven Eleven. Een van de recensenten schreef: “Als bijvoorbeeld Maceo Parker (James Brown / Horny Horns) of Candy Dulfer ooit een live- opname wil laten produceren, dan raad ik ze aan om met handieMan te gaan werken.” Hans Dulfer las die recensie en belde Maurits op en vroeg hem om zijn nieuwe cd te produceren. “Ik hou wel van die loungy- funky sound. Klinkt lekker modern.”

Wereldwijd
HandieMan: “Ik ben met mijn mobiele studio naar de molen in Groot Schermer afgereisd, waar Hans Dulfer woont. Daar heb ik hem laten improviseren over mijn beats. Uit het materiaal heb ik twaalf songs gedestilleerd. Het album ‘Scissors’ verscheen bij een wereldwijd opererend label. De promotiedame van het label kwam op het idee om ‘Scissors’ ook live te gaan spelen. Binnen een week had ik een volledige band bij elkaar” aldus de Weert.

Naar hartenlust improviseren
De band bestaat uit bassist en beatmaker handieMan (Maurits de Weert), Vocalist Yuli Minguel, gitarist Jefferson (Jeffrey Migchelsen), toetsenist 88Keyz (Erik de Nood) en trompettist Gerald (Gerald van Dijk). De vier instrumentalisten houden zich tijdens de live uitvoeringen van Scissors strak aan de arrangementen van handieMan. Dat geeft Hans Dulfer en Yuli alle vrijheid om naar hartenlust te improviseren.

Het concert van Scissors begint op zondag 10 april om 15.00 uur. Toegang: Gratis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie