!
Vogelhuisjes knutselen
Vogelhuisjes knutselen Oswald Broeksema

Burendag Stakenbergerhout in Harderwijk een groot succes

26 september 2021 om 22:30 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 25 september was het weer de Nationale Burendag, de dag waarop de buurt samenkomt. Binnen de wijk Drielanden in Harderwijk hebben een vijftal buurmannen, zichzelf gekscherend “Dream Team” noemend, de afgelopen weken samen de schouders onder de organisatie van jaarlijks terugkerende traditie in de straat gezet. Met als gevolg dat de bewoners van de Stakenbergerhout zaterdag op een veelzijdig programma werden getrakteerd, met zowel voor jong als oud leuke activiteiten. Onder genot van een stralend zonnetje werd om 15.00 uur afgetrapt met De Stickerparade, waarin iedere aanwezige zichzelf aan de ander voorstelt door het leesbaar op de kleding aanbrengen van een sticker met voornaam en huisnummer.

Vervolgens ontving de verzameling buren een stapeltje gezaagd Stakenbergerhout, spijkers, een bouwtekening en losse versiering, met als eindresultaat een fraaie verzameling knap in elkaar getimmerde en versierde vogelhuisjes.

Terwijl de kinderen in de rij stonden voor verse popcorn en suikerspin was het tijd voor een optreden van de improcomedy/theatersportgroep “Op losse schroeven” uit ons eigen Harderwijk. Het interactieve karakter van hun optreden, vol humor, waarbij het publiek grotendeels mocht bepalen wat door de drie performers moest worden uitgevoerd, zorgde regelmatig voor lachende gezichten onder de aanwezigen.

Aansluitend volgde een activiteit waarvoor de deelnemers opnieuw werden uitgenodigd om even helemaal uit de comfortzone te treden. Meiko Meissner van Drumworks uit Amersfoort arriveerde met een bestelbus volledig gevuld met Braziliaanse trommels en klein percussie. Na een korte warming up werden de trommels omgehangen en binnen een uur speelde het bonte gezelschap bestaande uit zo’n 45 kinderen en volwassenen zowaar een knallende Stakenbergerhout Samba!

Na al het harde werken was het hoog tijd om de dorst te lessen en de eetlust te stillen tijdens de “BBQ American Style”, met zelf meegenomen dranken en etenswaren.

Als laatste activiteit had de organisatie in de avonduren nog een Pubquiz in petto. Met een ware “burenbeamer” werden op een geïmproviseerd scherm in zes ronden een flink aantal vragen op de vier deelnemende teams losgelaten. Na een grondige controle van de ontvangen antwoorden gingen uiteindelijk alle teams onder de klanken van “The Winner takes it all” van Abba met een fraaie prijs naar huis.

De organisatie kijkt voldaan terug op een geslaagde editie.

Optreden improcomedy/theatersportgroep
Braziliaanse percussie workshop door Meiko Meissner
Het
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie