!
Afbeelding
Pixabay

Corona vertraagt plannen reconstructie Vissershaven

7 september 2021 om 09:58 Politiek

HARDERWIJK Corona is de reden dat een andere planning is ontstaan als het gaat om de reconstructie van de Vissershaven. Onder meer heeft hierbij een onderzoek een rol gespeeld dat de aanwezige damwanden beter gelijk konden worden meegenomen in de plannen waardoor werkzaamheden en planning moesten worden aangepast.

Wijnand Kooijmans

Daarnaast hebben ondernemers van de Havendam en de Boulevard het college verzocht de werkzaamheden op te schuiven tot na het hoogseizoen 2021. Ook speelt de aanwezigheid van een vaccinatielocatie op het Dolfinarium een belangrijke rol in het opschuiven van het plannen. Belanghebbenden zijn in het voorjaar van 2021 op de hoogte gebracht van de wijziging in de plannen.

Dat stelt het college in antwoord op vragen van de fractie van meerdere partijen in de raad. Met zowel de Botterstichting als andere partijen zijn afspraken gemaakt over tijdelijke ligplaatsen. Voor de Botterstichting wordt een tijdelijke voorziening getroffen aan de noordzijde van de Vissershaven voor het aan- en afmeren van de schepen. Dat maakt het mogelijk dat de gasten goed aan boord kunnen gaan. Ook is hier een tijdelijke stroomvoorziening gerealiseerd. 

Er is vooraf gekeken voor hoeveel schepen een tijdelijke ligplaats moest worden aangeboden. Uit ervaringen van voorgaande jaren weet het college dat het aanbod van passagiers, na de bouwvakvakantie en de schoolvakanties minder hoog is. Hierdoor zijn er, zo stelt het college, voldoende ligplaatsen aanwezig voor de vaste schepen die afmeren maar ook voor passanten. De tijdelijke locatie zal goed bereikbaar zijn via de omleidingsroutes.

De Havendam wordt tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Volgens het college is dit nodig omdat de algehele reconstructie de gehele weg treft. Onder meer voor de komst van steigers, damwanden en de reconstructie van het Bargje. Hierdoor ontstaat minder overlast voor omwonenden en wordt een snelle afwikkeling van de werkzaamheden bewerkstelligd.

De omrij route gaat over enkele parkeerterrein en de Waterfrontbrug. Hierdoor blijven gebieden bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Het college zegt dat er bewust is gekozen voor het najaar wanneer het verkeer sterk verminderd in omvang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie