!
Afbeelding

ChristenUnie Harderwijk zet mannelijke leerkrachten in het zonnetje

7 maart 2017 om 09:08 Algemeen

HARDERWIJK - De Harderwijkse ChristenUnie fractievoorzitter Marcel Companjen verraste gisteren 6 maart verschillende mannelijke leerkrachten in Harderwijk met een bezoek. Op deze manier zet de ChristenUnie mannelijke leerkrachten in het zonnetje omdat de partij meer mannelijke leerkrachten voor de klas wil. Met deze actie laat de ChristenUnie zien dat ze gelooft in het belang van goed onderwijs voor onze kinderen. En omdat zij aandacht en ruimte wil vragen voor de waarde van het onderwijs.

‘Alle scholen en haar leerkrachten zijn bijzonder’, zegt Companjen. ‘Het is goed om stil te staan bij de enorme inzet van leerkrachten wanneer ze zich iedere dag weer over onze kinderen ontfermen. Leerkrachten zijn voorbeelden voor onze kinderen en een belangrijke schakel in de vorming en opvoeding van de volgende generatie. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er meer mannelijke leerkrachten voor de klas komen en ook leerkrachten uit minderheidsgroepen.’

CU: “Het onderwijs dat je geeft, is bepalend voor het land dat je bouwt. Onderwijs biedt kansen en perspectief. Ieder kind is anders, gemiddelde kinderen bestaan niet. Iedereen heeft het recht om zijn of haar talenten te ontwikkelen: of je nu goed bent in taal en rekenen of juist met je handen. Of je nu veel of weinig beperkingen hebt. De ChristenUnie wil investeren in de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Het uitgangspunt van de ChristenUnie is dat scholen niet van de overheid zijn, maar van ouders, leerlingen, leraren en schoolleiders.”

ChristenUnie: “Nederland heeft dankzij de onderwijsvrijheid een wereldwijd uniek en sterk onderwijssysteem, met een grote diversiteit aan scholen. Ouders kunnen kiezen voor het onderwijs dat aansluit bij de opvoeding en levensovertuiging. De ChristenUnie staat pal voor de vrijheid van onderwijs en wil scholen extra middelen geven voor professionele ontwikkeling binnen onderwijsteams.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie