!
Afbeelding
Foto: De Persgroep

Ideeën gevraagd voor Parkvilla

5 juni 2020 om 11:00 Algemeen

HARDERWIJK - Omwonenden, belangstellenden en de gemeenteraad van Harderwijk wordt gevraagd met ideeën te komen voor de realisering van de Parkvilla op de Kop van de Stadswerven.

Wijnand Kooijmans

Het moet dan gaan om een gebouw van maximaal 35 meter hoog met een duurzaam uiterlijk en groene aankleding. Het gebouw moet een slanke vorm krijgen en het groen in het park zo weinig mogelijk aantasten.

Opzet is in de raadscommissie Ruimte van 18 juni de ingediende ideeën aan de orde te stellen. Vooraf gaat wethouder Bert van Bijsteren met de direct omwonenden in gesprek over hun ideeën.

Bezwaarschriften

Een eerder opgesteld ontwerp leverde 95 bezwaarschriften op. Reden voor het college van burgemeester en wethouders te concluderen dat voor dit ontwerp te weinig draagvlak bestaat en moet worden gezocht naar een aansprekend alternatief.

Miljoenenclaim

Realisering van de Parkvilla is voor de gemeente wel van het grootste belang. Dit gezien de afspraken met VOF Waterfront. Het niet verwezenlijken van het complex maakt dat de gemeente wordt geconfronteerd met een miljoenenclaim.

Na de vergadering van de commissie wordt een voor iedereen toegankelijke inloopbijeenkomst gehouden. Streven is dat met de bouw van de Parkvilla in het tweede kwartaal van 2021 wordt gestart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie