Tünde Snijders: ''Met hun unieke uitstraling en diversiteit fascineren de vogels mij.''
Tünde Snijders: ''Met hun unieke uitstraling en diversiteit fascineren de vogels mij.'' Foto: Tünde Snijders

Tündes vogels bezoeken het St. Jansdal

5 oktober 2020 om 11:00 Algemeen

HARDERWIJK - Tünde Snijders is een autodidact en gepassioneerde kunstenares en ze woont ruim 21 jaar samen met haar echtgenoot en twee mooie dochters in Harderwijk. ‘’’Een talent’’, zeggen haar vrienden. Dat blijkt ook uit ieder stuk wat van haar hand komt.

 Het schilderen is ontstaan door een stimulans van een vriendin die al jaren schildert. Creativiteit had ze al van kinds af maar door de liefde voor talen is ze eerst in de richting van de talen gegaan. Haar droom was om tolk en vertaler te worden. Na een ingrijpende operatie herstelde ze niet goed en was ze genoodzaakt haar half afgeronde post hbo-opleidingen voor Gerechtstolk in Strafzaken en Juridisch Vertalen op te geven. Haar grote carrière-droom was daarmee vervlogen. Dat heeft haar veel verdriet gedaan. Als revalidatie voor haarzelf, zowel fysiek als geestelijk, begon ze te schilderen. Na haar eerste schets van een roodborstje in 2017 kreeg ze ineens het gevoel dat de ‘beperking’, de onzekerheid waarmee ze tot dan schilderde, verdwenen was. Sindsdien heeft ze de volledige vrijheid en het zelfvertrouwen om te schilderen. Haar talent beschouwt ze als een zegen van God in moeilijke tijden.

Vogels zijn voor haar een beeld van vrijheid en troost. Met hun unieke uitstraling en diversiteit fascineren ze haar maar ook herinneren ze haar eraan om bewust en zorgzaam om te gaan met de natuur en elkaar. De rust die ze in het schilderen ontdekt heeft geeft haar een onstuitbare werklust. Inmiddels zijn haar schilderijen al op diverse plaatsen in Nederland en het buitenland te vinden. Haar ijsvogelschilderijen maken de meeste indruk in heel Nederland, maar ze geniet ook internationale bekendheid.

Voor haar expositie in het St. Jansdal heeft ze een serie vlugge en kleurrijke, in Nederland voorkomende vogels geschilderd. Van 3 oktober tot begin januari 2021 nestelen haar vogels in het St. Jansdal op de gangen van Anesthesie en Kaakchirurgie. Volgens haar zeggen hoopt ze dat deze prachtig geschilderde vogels zorgen voor enige ontspanning voor patiënten in de wachtkamers in deze moeilijke tijden.

Naast het bewonderen van haar kunstwerken is het ook mogelijk om ze te kopen. Op haar website kunt u ook prachtige kaarten bestellen of een opdracht voor een schilderij plaatsen.

Neem gerust contact met haar op: www.tundesnijders.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie