!
Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Brandweer te laat in Wittehagen en Drielanden

2 november 2020 om 11:47 Algemeen

HARDERWIJK - De VVD Harderwijk-Hierden vraagt maatregelen van de veiligheidsregio om de opkomsttijden van de brandweer ook voor Wittehagen en Drielanden binnen de norm te brengen.

De gemeenteraad behandelde donderdag het risicoprofiel van de VNOG, waarin staat dat de opkomsttijden van de brandweer in alle gemeenten van de VNOG gehaald worden, behalve in de Harderwijkse wijken Drielanden en Wittehagen. De gemiddelde overschrijding is daar 3 minuten. Hierop is een campagne gelanceerd met als doel preventie en bewustwording ter voorkoming van brand. De VVD onderschrijft het belang van preventie en vindt dit een waardevolle actie, maar kan zich tegelijk niet neerleggen bij de overschrijding van de opkomsttijden. Het één kan geen vervanging zijn voor het ander. Daarom diende Noha Lammerts van Bueren donderdag een amendement in, gesteund door mede indieners Harderwijk Anders, Gemeentebelang, Christen Unie en het CDA. Het amendement werd unaniem aangenomen.

De brandweer in Harderwijk en Hierden levert fantastisch werk en het is aan de VNOG in samenwerking met de gemeente om te zorgen dat deze essentiële vorm van hulpverlening voor alle inwoners tijdig beschikbaar kan zijn. In het geval van brand telt tenslotte elke minuut.

Peter de Groot gaf tijdens zijn bijdrage aan het debat over de begroting vast aan dat de VVD tijdens de volgende raadsvergadering met een voorstel zal komen om het gedane verzoek verder invulling te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie