!
Wethouder Marcel Companjen, Henk Burggraaf, Reijer Roelofsen, Fred Moll, Hans Jansen, Antonio Vivas,Zittend: Jacob de Zwaan en Hein van den OsWethouder, voorzitter en leden van de bouwcommissie VVOG
Wethouder Marcel Companjen, Henk Burggraaf, Reijer Roelofsen, Fred Moll, Hans Jansen, Antonio Vivas,Zittend: Jacob de Zwaan en Hein van den OsWethouder, voorzitter en leden van de bouwcommissie VVOG Foto: Marco Meijer

VVOG start bouw nieuwe kleedkamers

11 december 2020 om 09:49 Algemeen

HARDERWIJK- Met het ondertekenen van het contract door Van Panhuis Bouw en het onthullen van het bouwbord door wethouder Marcel Companjen en VVOG-voorzitter Fred Moll is het startsein gegeven voor de bouw van tien nieuwe kleedkamers. De club kiest voor een upgrade van het sportpark in fases.

Marco Jansen

 Companjen was als 10-jarig jongetje lid van VVOG en herinnert zich nog de ‘muffige betonhokken’ op de bult. De kleedkamers die nu vervangen worden zijn al 40 jaar oud. “Klachten kan een vereniging die op niveau wil spelen zich niet veroorloven. Het is mooi om te zien dat VVOG vooruit wil. Wetende dat een club dat nooit zelf kan bekostigen en dat de gemeente sportminded is, hebben we een subsidie van 250.000 euro afgegeven voor huisvesting.”

“De kleedkamers zijn volledig afgeschreven’’, beaamt Fred Moll. De voorzitter is blij met de geste en zegt dat VVOG zelf ook een flinke duit in het zakje heeft gedaan. “De veiling in maart 2019 heeft bruto 109.000 euro opgebracht. De tweede veiling op 13 maart 2020 werd door corona afgelast. Een wasactie bij Kok en de leden hebben bijgedragen aan een goede financiële basis.”

Aanvankelijk had VVOG een combigebouw in gedachte maar de kosten daarvan – door voorzitter bouwcommissie Reijer Roelofsen geraamd op 1,9 miljoen euro – waren te hoog voor de club. April 2019 werd overgeschakeld op plan B. Moll: “Het moet financieel wel verantwoord blijven, vandaar de fasering. De kleedkamers proberen we voor komende zomer te realiseren en de volgende stap is een upgrade van het businesshome. Als laatst vernieuwen we de tribune. We willen dit in twee jaar realiseren. We zijn heel tevreden met dit plan en ook de leden kunnen zich erin vinden.”

Het budget voor het huidige bouwplan bedraagt volgens Roelofsen 1,2 miljoen, wat kan worden opgeknipt. “Dat was nog voor corona vastgesteld en het kan best zijn dat dit bedrag naar beneden bijgesteld moet worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat het langer gaat duren. We krijgen ook een andere ingang. Maar als eerst worden tien nieuwe kleedkamers, een technische ruimte en een ballenhok gebouwd. Begin volgend jaar wordt de bouwput gegraven en de planning is dat het voor de bouwvak midden juli 2021 klaar is.”

Vijf aannemers zijn tijdens het aanbestedingsproces uitgevraagd en de Ermelose aannemer Van Panhuis Bouw kwam als winnaar uit de strijd. Roelofsen: “Zij hadden de beste prijs en deden het beste bod en natuurlijk bewezen vakmanschap. We hebben veel sponsoren ook de kans gegeven. Veel leveranciers zijn sponsors van VVOG.” De club kan aanhaken bij Athlos en TV Strokel voor verduurzaming. De draagconstructie kan zonnepanelen aan.

Stief van Panhuis is sponsor bij DVS en ook zijn kinderen voetballen in Ermelo. “Het is mooi om nu iets bij de buren te kunnen doen. Het zijn mooie, strakke kleedkamers, qua isolatie voldoen ze aan de huidige normen. We gaan er iets moois van maken’’, belooft hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie