!
Afbeelding
Foto: PR

3,6 miljoen euro voor transportriool Harderwijkerweg en Oranjelaan

25 januari 2021 om 16:08 Algemeen

HARDERWIJK - Voor de renovatie van het transportriool Harderwijkerweg en Oranjelaan wordt de gemeenteraad van Harderwijk gevraagd een krediet van 3,6 miljoen euro beschikbaar te stellen. Een deel van dit bedrag wordt later verrekend met de mede-eigenaren. Dat zijn de gemeente Ermelo en het Waterschap Vallei & Veluwe.

Wijnand Kooijmans

Tijdens onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het riool slecht is. Ook zijn de betonnen dekplaten van de inspectieputten dermate ernstig aangetast dat deze eveneens moeten worden vervangen. Het wordt een complexe klus welke wordt uitgevoerd in twee fasen. Eén van de problemen is de grote hoeveelheid afvalwater welke moet worden afgevoerd. Onder meer om problemen op het industrieterrein Veldzicht in Ermelo te voorkomen.

Dit jaar wordt het riool vervangen in het deel van de Oranjelaan tussen het Shell benzinestation en de spoorwegovergang. Volgend jaar volgt het deel tussen de Oranjelaan en de grens met de gemeente Ermelo. De gemeente Harderwijk wil hierbij meeliften met de asfalteringswerkzaamheden die de provincie Gelderland op een deel van dit traject in de planning heeft staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie