!
Vel complicaties, paard nog lang niet hersteld.
Vel complicaties, paard nog lang niet hersteld. Foto: Katrijn van der Boon

Paard in Harderwijk slachtoffer van vuurwerk

29 december 2020 om 11:01 Algemeen

HARDERWIJK - Op woensdag 16 december rond 15.00 uur hebben drie jongens vuurwerk afgestoken op het Hoge Geestpad, dit fietspad komt vanuit Drielanden en gaat over in de Horsterweg. Hier zijn weilanden met paarden. De paarden zijn in paniek gaan rennen en daarbij is een 17-jarige merrie gewond geraakt.

 Volgens verschillende getuigenverklaringen gaat het om drie jongens in de vermoedelijke leeftijd van 12 tot 14 jaar. Het zou gaan om een blonde jongen en twee donkerharige jongens. Terwijl de paarden al in blinde paniek rondrenden bleven de jongens vuurwerk afsteken, aldus getuigenverklaringen. Omdat de daders zich uit de voeten maakten, heeft de eigenaar van het paard op Facebook een oproep geplaatst dat ze getuigen zocht. Er is massaal gereageerd op het bericht en de Facebookpost is maar liefst 2.345 keer gedeeld. Helaas heeft het niet tot het vinden van de daders geleid.

Hoe gaat het nu met het paard? ‘’Hoewel de dierenarts snel ter plaatse was en de wond mooi had gehecht, is er toch een infectie opgetreden. Tel daarbij op een allergische reactie op de penicilline en een doodsbang paard dat al staat te trillen van angst als er ergens een rotje wordt afgestoken en het drama is compleet’’, aldus de eigenaar van het paard.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie