!
Mevrouw Riek Wuestman-Enderink kreeg de prijs met bloemen geheel op afstand aan de deur overhandigd.
Mevrouw Riek Wuestman-Enderink kreeg de prijs met bloemen geheel op afstand aan de deur overhandigd.

‘Een voorbeeld en inspiratie voor anderen’

28 december 2020 om 16:02 Algemeen

HARDERWIJK - Maandagmorgen verraste burgemeester Harm-Jan van Schaik mevrouw Riek Wuestman-Enderink met de Piet Dijkstra Prijs bij haar huis. Zij kreeg de prijs met bloemen geheel op afstand aan de deur overhandigd.

Riek woont al 60 jaar in Harderwijk en zet zich vele jaren in voor mensen met verschillende achtergronden. Ook helpt zij belangeloos diverse organisaties en instellingen in Harderwijk. Riek stelt zich altijd dienstbaar op, in haar privé omgeving, maar ook maatschappelijk voor de mensen om haar heen. Voor Vluchtelingenwerk gaf zij Nederlandse les aan nieuwe Nederlanders. Op Sonnevanck bezoekt Riek regelmatig de eenzame mensen. Daarnaast verleent zij mantelzorg aan vrienden die hulp nodig hebben.

Riek doet ook mee met de jaarlijkse collectes van onder andere Amnesty, Longfonds en KWF kankerbestrijding. Voor de kerk pakt zij verschillende taken op. In december was ze druk met het rondbrengen van kerstpakketen. Volgens haar zoon, de voordrager, is Riek de liefste moeder, niet alleen voor hem zelf, maar voor iedereen waar zij haar oneindige aandacht aan geeft. Zij is altijd bereid tot het helpen van anderen en laat zich niet tegenhouden door haar eigen ongemak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie