!
Wethouder Van Noort, Hetty Schouten en Aukje Sinte Maartensdijk hebben hun samenwerking vastgelegd.
Wethouder Van Noort, Hetty Schouten en Aukje Sinte Maartensdijk hebben hun samenwerking vastgelegd.

Alle kinderen in Harderwijk kunnen meedoen dankzij Sam&

28 mei 2021 om 11:24 Algemeen

Harderwijk -  Wethouder Gert Jan van Noort, Hetty Schouten van Stichting Leergeld Randmeren en Aukje Sinte Maartensdijk van Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben hun samenwerking vastgelegd met de instelling van Sam&Harderwijk. Kinderwethouder Lissy was aanwezig namens alle kinderen van Harderwijk. Sam&Harderwijk maakt het makkelijker om financiële voorzieningen aan te vragen voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien.

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Via het platform samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs nu in één keer gemakkelijk aanvragen doen voor een of meerdere voorzieningen. De Gemeente Harderwijk ondersteunt deze samenwerking. Wethouder Gert Jan van Noort: “Ook in Harderwijk zien we, zeker in deze tijd, dat er meer gezinnen in armoede leven. Een fiets, meedoen aan schoolactiviteiten of voetballen, het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Sam& is een mooie aanvulling op de minimaregelingen die er al zijn.”

In Nederland groeit gemiddeld één op de twaalf kinderen en jongeren op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. En in coronatijd groeit dat aantal alleen maar. Iets wat voor de buitenwereld heel gewoon lijkt, zoals het vieren van een verjaardag met vriendjes of een gezinsuitje, is zonder ondersteuning voor deze kinderen geen optie. Kinderwethouder Lissy: “Ik heb het geluk dat mijn ouders wel alles kunnen betalen, maar ik vind het belangrijk om het onderwerp ‘armoede’ onder jongeren ook bespreekbaar te maken. Want ik gun het ieder kind om de dingen te kunnen doe die hij of zij leuk vindt!”

Het grote voordeel van Sam& is dat je als ouder makkelijker een aanvraag kunt doen voor een of meerdere voorzieningen en voor een of meerdere kinderen.

Hetty Schouten: “Door de bestaande voorzieningen te bundelen, hoef je als ouder nu niet meer naar verschillende organisaties. En dat is fijn, want voor ouders is het vaak best lastig om hulp te vragen. Ook omdat dingen soms samenhangen: je kunt de contributie voor je sport wel vergoed krijgen, maar als je geen fiets hebt om naar het veld te rijden heb je alsnog een probleem. Ik ben dan ook blij met de nauwe samenwerkingen tussen de partijen. Samen staan we sterk en kunnen we nog meer kinderen die opgroeien in armoede helpen!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie