DJM ontvangt taart van André
DJM ontvangt taart van André (Foto: eigen foto)

Taart als dank voor werkervaringsplaats

HARDERWIJK - De week van 26 tot 30 oktober is het de Week van de 1000 Voorbeelden. In de regio Noord Veluwe gaan wij deze week langs werkgevers die ook in de huidige periode kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Als dank ontvangen zij een heerlijke taart. In Harderwijk werden DJM Inktjet Solutions en Palfinger Marine in het zonnetje gezet

Onlangs is een kandidaat vanuit de uitkering gestart bij DJM Inktjet Solutions in Harderwijk. Hij is goed begeleid en kreeg de tijd om het werk te leren en aan zijn persoonlijke doelen te werken. Inmiddels heeft hij een arbeidscontract aangeboden gekregen. Nu krijg een volgende kandidaat de kans om te starten op basis van een werkervaringsplaats. Hij krijgt hier de gelegenheid om in uren op te bouwen richting een fulltime werkweek. Op die manier doet hij werkritme een ervaring op. We hopen allemaal dat ook dit traject uitmondt in een langdurige samenwerking. DJM Inktjet Solutions heeft bewezen een sociale ondernemer te zijn. Men ziet potentie in mensen die een opstapje naar de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken.

Ook Palfinger Marine in Harderwijk biedt mensen met een arbeidsbeperking een kans.  Wilbert Besselsen heeft met succes zijn magazijn en werkplaats open gesteld om statushouders een kans te geven werkervaring op te doen. Op deze manier leren de mensen de taal en de Nederlandse arbeidscultuur kennen. Marwan die deze kans aangreep, heeft ondertussen een betaalde functie bij een ander technisch bedrijf gevonden. Recent heeft nog een kandidaat een kans gekregen in het magazijn bij Palfinger Marine. Hij werd op een positieve manier begeleid en kreeg de kans om werkritme en zelfvertrouwen op te bouwen.

Deze actie is tot stand is gekomen met de arbeidsmarktregio’s. De Veluwe valt binnen verschillende arbeidsmarktregio’s o.a. Factor Werk. Binnen de regio Noord Veluwe werken we met deze Arbeidsmarktregio’s samen. Samen met gemeenten, het ROC Landstede, UWV en het Veluwe Portaal werken we aan een eenduidige werkgeversdienstverlening op de Noord Veluwe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden