Slaapspecialist BesselDen Herder slapenDeventerweg 7a3843 GA HarderwijkTel. 0341-415 363www.denherder.nl
Slaapspecialist BesselDen Herder slapenDeventerweg 7a3843 GA HarderwijkTel. 0341-415 363www.denherder.nl Eigen foto
ZAKELIJK

Slaapspecialist Den Herder: Rust beter uit met het juiste matras

Zakelijk

HARDERWIJK Als je veel nekpijn hebt wordt er vaak gedacht aan een verkeerd hoofdkussen. Maar zelden denk je: Zou mijn bed niet te klein kunnen zijn? Of zou mijn matras niet te hard kunnen zijn?

Zeker als je behoorlijk lang bent en een bepaald gewicht hebt is het verstandig om voor een wat breder bed te kiezen. Een matras op 90 cm breed en 210 cm lang is dan geen overbodige luxe. We willen namelijk als we gaan slapen lekker wat ruimte in de breedte hebben, maar ook zeker in de lengte. Let dus bij de aanschaf van je nieuwe bed op de juiste maatvoering.

DIEPE SLAAP Als het matras te hard is en de heupen en billen kunnen niet wegzakken in het matras, lig je in rugligging vaak met een holle rug. (Je kunt er gemakkelijk de arm ondersteken, dit betekent, geen steun voor de onderrug). 

Hierdoor kan het bekken niet kantelen, waardoor de tussenwervelschijven tegen elkaar gedrukt worden. Dit geeft spanning in plaats van ontspanning, waardoor je meer gaat draaien. Veel draaien belemmert de diepe slaap. De diepe slaap is belangrijk, omdat in de diepe slaap het herstel plaatsvindt van de inspanningen overdag.

ZIJLIGGING Slaap je vaak in de zijligging met je schouder naar voren gedraaid dan ontstaat er een knik in de heup. Deze druk op de schouder en de heup zorgt ervoor dat je veel gaat draaien en veel draaien belemmert de diepe slaap. Mannen hebben meestal weinig tot geen heupen. Zeker bij lange mannen is het wel belangrijk, dat de matras niet te zacht is. In de zijligging is het wel belangrijk dat de schouders van de man goed in het matras kunnen wegzakken. Kies je als man toch voor een zachter matras, let dan vooral op je bedbodem. 

ZACHTER MATRAS Meestal hebben de vrouwen juist wat bredere bekken of heupen. De ruggenwervel komt nooit recht te liggen, als deze heupen geen ruimte krijgen in het matras. Dit betekent dat vrouwen juist vaak wel een wat zachter matras wensen, zeker bij het heupgedeelte. Ook hier zorgt een goede bedbodem ervoor dat het matras goed ondersteund wordt (een spiraal doet dit niet) en hierdoor kan het matras de vorm van jouw lichaam aannemen. 

Zo word je lekker uitgerust wakker omdat in de tijd dat je naar bed gaat veel beter in de diepe slaapt belandt, waardoor je minder draait, je schouders meer ruimte hebben en je lende (onderrug) beter wordt ondersteund. 

HOOFDKUSSEN Daarnaast blijft een goed ondersteunend hoofdkussen natuurlijk ook belangrijk. Een hoofdkussen aanschaffen wat echt bij jou past luistert nauw.

Kom daarom eens langs voor een uitgebreid slaapadvies bij Slaapspecialist Den Herder aan de Deventerweg 7a in Harderwijk.

Slaapspecialist Bessel
Den Herder slapen
Deventerweg 7a
3843 GA Harderwijk
Tel. 0341-415 363
www.denherder.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 20 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie