!
Afbeelding
Picnic

Online supermarkt Picnic gaat van start in Harderwijk

16 juni 2022 om 11:54 Zakelijk

HARDERWIJK Online supermarkt Picnic heeft de deuren van zijn hub in Harderwijk geopend, de vierde stad in Gelderland waar het bedrijf de boodschappen voortaan gratis thuisbezorgt. De kenmerkende elektrische wagentjes van Picnic rijden vanaf nu door Harderwijk, Ermelo, Putten, Zeewolde, Hierden en Hulshorst. Ruim 47.000 huishoudens in die plaatsen kunnen zich aanmelden door de app te downloaden op hun telefoon en zich in te schrijven. In de regio hebben 4.000 huishoudens dat al gedaan.

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels bij bijna één miljoen huishoudens, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland. Bijna zeven jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Dankzij de opening van de hub in Harderwijk breidt het bedrijf zijn bezorging verder uit in Gelderland. In deze provincie is Picnic ook vertegenwoordigd in Arnhem, Nijmegen, Deventer en Apeldoorn. Recent ging de websuper van start in steden als Middelburg, Leeuwarden, Drachten, Groningen, Assen.

TIJD BESPAREN Dat de websuper zich vestigt in Harderwijk is volgens medeoprichter Michiel Muller een logische stap. ,,Eén op de drie huishoudens in Harderwijk heeft kinderen. Daarmee is deze regio een typisch Picnic-gebied”, aldus Muller. ,,Dat verklaart ook de vraag die we van veel inwoners kregen wanneer Picnic hier naartoe komt. Met het thuis laten bezorgen van boodschappen besparen ze een hoop tijd én een hoop ritjes met de auto naar de supermarkt. Ze houden tijd over voor leuke dingen en stoten minder CO2 uit.”

De websuper gaat in Harderwijk aanvankelijk de weg op met negen elektrische bezorgwagentjes en vijftien runners (bezorgers). De capaciteit wordt geleidelijk verder opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Van Leeuwenhoekstraat 8-10 in Harderwijk geleverd. De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie