Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Pixabay

Gemeente gaat ideeën en gevoelens over parkeerbeleid bij inwoners Harderwijk peilen

1 december 2023 om 15:16 Verkeer en vervoer

HARDERWIJK Inwoners van de gemeente Harderwijk kunnen tot en met 23 december hun mening geven over de toekomst van het parkeren in Harderwijk en Hierden. Dat kan via een online vragenlijst maar ook tijdens de inloopbijeenkomst over parkeren. Deze is dinsdag 12 december van vier uur ’s middags tot acht uur ’s avonds in de raadszaal van het stadhuis. 

Een parkeervisie is een rapport. Hierin staat hoe in de toekomst moet worden omgegaan in Harderwijk en Hierden. Hoe ruimte wordt geboden aan de auto en het parkeren van de auto op een plek. Aangegeven wordt dat inwoners met de gemeente moeten oplossen hoe in een beperkte ruimte, waar veel mensen ook willen fietsen, wandelen en recreëren, wordt omgegaan met parkeren. 

College van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad willen de binnenstad levendig en bereikbaar houden. Maar ook een gezonde leefomgeving bieden. Met de mening van de inwoners binnen te halen wil de gemeente meer aan de weet komen over de ideeën en gevoelens die bij de inwoners leven.

In Harderwijk speelt naast de discussie over de plekken waar mag en kan worden geparkeerd ook de vraag of gratis parkeren op meerdere parkeerterreinen nog moet blijven voortbestaan en hoelang die gelegenheid dan moet worden geboden. 

De vragenlijst kan men vinden via harderwijk.nl/vragenlijst-parkeervisie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie