Afbeelding
Michael Gaida (pixabay)

CDA Harderwijk-Hierden bezorgt over beleid fietspaaltjes

Politiek

HARDERWIJK Het CDA Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college omtrent het beleid aangaande fietspaaltjes. Landelijk vragen VVN en de Fietsersbond hier ook aandacht voor want fietspaaltjes veroorzaken meer ongelukken dan dat ze voorkomen.

Fietspaaltjes zouden alleen geplaatst moeten worden als noodmaatregel om auto’s te weren en de verkeersveiligheid te vergroten. Soms lijkt het echter een vanzelfsprekendheid om bijvoorbeeld bij beide uiteinden van een fietspad paaltjes te plaatsen. Vaak zijn paaltjes niet noodzakelijk en ontstaat juist een onveilige situatie voor fietsers. Naar schatting honderden Nederlanders belanden na een botsing met zo’n paaltje in het ziekenhuis. Het CDA vraagt of het college bereid is om alle fietspaaltjes in de gemeente Harderwijk in kaart te brengen en een website te openen waar inwoners foutief geplaatste paaltjes kunnen melden.

Wanneer paaltjes wel noodzakelijk zijn is het belangrijk hierbij richtlijnen te volgen die onveilige situaties beperken en de verkeersveiligheid vergroten. Zoals het aanbrengen van vijf meter ribbelmarkering vóór een paaltje, rood-witte paaltjes (eventueel van kunststof) te gebruiken en ervoor te zorgen dat de paaltjes in het donker goed zichtbaar zijn. Bovendien zouden fietspaaltjes niet direct na een bocht of een kruising geplaatst moeten worden.

Door hier aandacht voor te vragen hoopt het CDA dat in de toekomst alle niet noodzakelijke paaltjes uit het straatbeeld van Harderwijk en Hierden zullen verdwijnen en er geen onnodige paaltjes meer geplaatst zullen worden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 13 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 14 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 15 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 18 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 20 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie