Afbeelding
Pixabay

Lunchroom & restaurant Luigi’s breidt uit met pand aan Markt 2

Politiek

HARDERWIJK Het gemeentelijke monument Markt 2 mag worden betrokken bij lunchroom & restaurant Luigi’s. In principe is het college bereid mee te werken aan het gewenste horecagebruik.

De voorlopige medewerking heeft ook alleen hierop betrekking. Pas bij de aanvraag van de benodigde vergunning wordt gekeken naar het bouwtechnisch aspect en de invloed van het plan op de monumentale status van het pand.

Op het perceel Markt 2 is een woon/winkelbestand aanwezig dat op de begane grond de bestemming detailhandel heeft. Hier is herenkledingwinkel Holtman gevestigd. Boven de winkel is een woning. Tussen het pand en het restaurant Luigi’s bevindt zich een steeg die aan de achterzijde dienst deed als ontsluiting van het oude stadhuis en de overige bebouwing. De winkelruimte wordt met ingang van juli gehuurd door de eigenaar van Luigi’s. Hij wil de winkelruimte en de rondom aangrenzende buitenruimten gebruiken als terras binnen een horecabestemming.

De ‘terrasgronden’ zijn eigendom van de gemeente. Het gebruik van de steeg en binnenplaats als terras is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan. Een vergunning voor het afwijkende gebruik en in het verlengde daarvan het gebruik als terras moet het college in principe dan ook afwijken. Aangegeven wordt dat het in de rede ligt alleen medewerking te verlenen aan het initiatief als het terrasgebruik beperkt blijft tot het gevelterras van het pand Markt 2.

Het beperken van het terrasgebruik wordt door het college ook gezien als het veilig stellen van het rustige woongenot van aangrenzende gronden. Maar ook om een onbelemmerde ontsluiting van de steeg in tact te laten. De steeg dient ook als vluchtweg voor de horecazaak The Lotus Lounge.

Het parkeren wordt niet als probleem gezien, vanwege de aanwezigheid in de nabijheid van de parkeergarages Houtwal en Vuldersbrink. Het uitbaten van het terras mag niet leiden tot verslechtering van het woon- en leefklimaat van omliggende bebouwing. 

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 12 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 12 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 12 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 20 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00