Afbeelding
Pixabay

Werk Havendam Harderwijk is klaar: omleidingsroutes worden beëindigd

Politiek

HARDERWIJK De werkzaamheden aan de Havendam zijn afgerond. Dat betekent dat de omleidingsroutes kunnen worden beëindigd en daarmee de verkeersveiligheid aanzienlijk wordt vergroot.

Dat zegt wethouder Bert van Bijsteren naar aanleiding van vragen van Sharon Lubbersen (VVD). Die gaf in de raadscommissie algemeen beleid aan zich ernstig zorgen te maken over de verkeersveiligheid op de parkeerplaatsen P1, P2 en P6. Het is, zo geeft ze aan, hier erg druk. Ondanks goede looproutes lopen mensen op plekken waar dat niet mag. Ook hebben automobilisten moeite parkeerplekken te bereiken. Volgens haar heeft dit geleid tot grote bezorgdheid bij bewoners en ondernemers in dit gebied. Dat doet bij haar de vraag rijzen of de inzet van extra verkeersregelaars niet noodzakelijk is. Van Bijsteren is blij dat ondanks veel vertragingen de werkzaamheden nu zijn afgerond. Verkeer werd als gevolg daarvan via de parkeerplaatsen P1 en P2 omgeleid over de Waterfrontbrug naar de Boulevard en het Dolfinariumeiland.

Met het gereedkomen van de werkzaamheden is dit niet meer noodzakelijk. Dat leidt, zo zegt de wethouder, tot een rustiger en overzichtelijk beeld. Ook al omdat de gele bebording verdwijnt. De bebording naar het P1 terrein wordt aangepast en zo nodig vervangen. Hierover heeft overleg plaatsgevonden met de Boulevard ondernemers, het Dolfinarium en Heerlijk Harderwijk.

Op dit moment is op de Boulevard dagelijks een verkeersregelaar aanwezig maar dat gebeurt op vrijwillige basis. Van Bijsteren verwacht dat door het gereedkomen van de werkzaamheden aan de Havendam een verdere inzet van meer verkeersregelaars niet noodzakelijk is.

Wijnand Kooijmans

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 12 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 12 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 13 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 21 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00