!
Geen bezwaren tegen plan visafslag en botterloods in derde fase Waterfront in Harderwijk.
Geen bezwaren tegen plan visafslag en botterloods in derde fase Waterfront in Harderwijk. Foto: Ton Pors

Geen bezwaren tegen plan visafslag en botterloods in derde fase Waterfront: grondruil gemeente Harderwijk en Stichting Vischafslag afgerond

20 februari 2024 om 17:00 Politiek

HARDERWIJK Er zien geen zienswijzen ingediend tegen het bestemmingsplan dat het onder meer mogelijk maakt om de visafslag met botterloods en - lift te bouwen tussen de molen en de ophaalbrug. 

Het betekent de afsluiting van de grondruil die door de gemeente Harderwijk is gesloten met de Stichting Vischafslag. 

GRONDRUIL

De grondruil was wenselijk om meerdere redenen. Onder de gewenste situering van het voetpad naar de ophaalbrug, de verplaatsing van de botenloods naar eigen terrein van de stichting maar ook de toekomstige inrichting van het openbaar gebied van de derde fase van het Waterfront. Tevens is in het plan het gewenste gebruik van het buitenterrein van de botterloods opgenomen. 

DERDE FASE WATERFRONT

Van de gewenste ontwikkelingen zijn inmiddels het voetpad en de verplaatsing van de botterlift gerealiseerd. De gronden binnen het plan zijn eigendom van de gemeente. De grondruil maakt deel uit van de ontwikkeling van de derde fase van het Waterfront. 

De financiële haalbaarbaar van het plan is daarmee verzekerd, zo wordt door het college van burgemeester en wethouders aangegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie