!
Afbeelding
Irwan Notosoetarso

Singer-songwriters The Bluebirds te zien in Theater Harderwijk

21 april 2022 om 11:01 Podiumkunsten

HARDERWIJK De zangeressen en songwriters van The Bluebirds brengen een ode aan de vrouw in hun nieuwe theatershow. De vrouwen verassen met hun muzikaliteit, verhalen en liefde voor muziek. Vrijdag 20 mei is het vrouwencollectief te zien in Theater Harderwijk.

In 2017 begonnen The BlueBirds als trio vanuit hun gezamenlijke liefde voor countrymuziek. Na een succesvolle eerste theatertour en reprise, komen ze nu terug met een tweede theatershow in een nieuwe vorm.

VROUWENCOLLECTIEF Vanaf 2021 nemen artiesten Krystl en Rachèl Louise de leiding als vaste Birds. Ze schreven hun tweede album Great Big World (release oktober 2021) samen met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters zoals Janne Schra, Hadewych Minis, Yori Swart en Birgit Schuurman. Songs geïnspireerd door indie en folkmuziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. Dit album snijdt thema’s aan als female power, vriendschap en rust vinden in de chaos van deze wereld.

In intieme sfeer beleeft het publiek naast songs van het album Great Big World, ook klassiekers van o.a. Dolly Parton, The Chicks en Kacey Musgraves. Liedjes van het goed ontvangen debuutalbum Sisters komen ook voorbij. Catchy, meerstemmig en persoonlijk, zoals dat hoort in dit genre.

Bijzonder aan deze theatershow is de Special Guest. Elke avond worden Krystl en Rachèl Louise aangevuld door een vrouwelijke artiest die ook meewerkt aan het album. Leonie Meijer zal de special guest zijn in de show in Theater Harderwijk.

Op vrijdag 20 mei om 20.15 uur is de voorstelling te zien in Theater Harderwijk. Voor meer informatie en kaarten ga  naar www.theaterharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie