!
Sonny Boy vertelt zijn kant van het verhaal.
Sonny Boy vertelt zijn kant van het verhaal. Annemieke van der togt

Sonny Boy: leven met kleine herinneringen

29 maart 2024 om 14:07 Podiumkunsten

HRDERWIJK Op woensdag 1 mei komt Tarikh Janssen met de voorstelling ‘Sonny Boy’ naar Theater Harderwijk. Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Gespeeld door Tarikh Janssen, bekend vanThe Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbruggen.

Sonny Boy – Leven met kleine herinneringen is woensdag 1 mei te zien in Theater Harderwijk, Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk. Aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten  € 23,75. Ga voor tickets en meer informatie naar www.theaterharderwijk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie