Afbeelding
Foto Pexels

Wil je een nieuwe baan? Zo val je op

6 maart 2023 om 15:30 Partnercontent

Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging, tref je het. Het is namelijk een prima tijd om over te stappen, omdat er veel vacatures zijn. Die vacatures liggen verspreid over verschillende branches. Nu is het ook zo dat een overstap spannend is. Je zit waarschijnlijk prima bij je huidige baas en wilt de zekerheid van een vast contract niet opgeven. Toch is het belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en serieus over een overstap na te denken. Dankzij deze 5 tips wordt de kans op een mooie uitdaging (nog groter).

Val op bij headhunters

Wist je dat behoorlijk wat mensen een nieuwe baan krijgen zonder actief op zoek te zijn? Daarbij wordt een grote rol gespeeld door headhunters. Meer dan driekwart van de leidinggevenden zijn benaderd door een externe partij, zoals een headhunter of recruiter.

Headhunters zijn zeer actief op LinkedIn. Als je droomt van een leidinggevende functie is het dus zaak om je pagina goed bij te houden. Zorg voor een actueel overzicht van je werkzaamheden, een goede samenvatting en probeer regelmatig iets over je werk te plaatsen. Zo val je eerder op bij headhunters.

Ogen en oren open houden

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het is niet eenvoudig om op de juiste manier ogen en oren open te houden. Dit doe je deels via LinkedIn en deels door je gezicht te laten zien. Door actief te zijn op LinkedIn, zie je interessante bijdrages van anderen verschijnen. Het is als het ware een wisselwerking.

Daarnaast doe je er goed aan om je gezicht te laten zien bij interessante evenementen. Dit kan van alles zijn. Stel dat je een geïnteresseerd bent in hightech, dan kan het geen kwaad om je netwerk op dat gebied te vergroten. Er zijn zeer uitdagende ASML vacatures die dankzij netwerkborrels sneller op je pad komen.

Durf groot te denken

Dromen mag, dat doet iedereen. En niemand beweert dat dromen onrealistisch zijn. Door groot te denken motiveer je jezelf alleen maar. Als je er zelf van overtuigd bent dat je een leidinggevende bij een grote multinational aankan, is dat alleen maar goed. Dit neem je mee in je presentatie op LinkedIn, tijdens netwerkbijeenkomsten en op een eventueel sollicitatiegesprek.

Durf je plannen bij te stellen

In het leven gebeurt het niet vaak dat een vooraf bedacht plan volledig op die manier wordt uitgevoerd. Daarom is het zaak niet bang te zijn om de plannen bij te stellen. Er kan iets onverwachts op je pad komen, wat misschien totaal anders is dan de droombaan die je voor ogen hebt. Toch kan dit een prima stap zijn. Ook dit is vaak een kwestie van durven.

Open sollicitaties

Als je actief op zoek gaat naar een baan werken open sollicitaties alleen maar in je voordeel. Veel bedrijven staan hier voor open. Het levert je niet direct een andere baan op, maar zorgt er wel voor dat je op de radar komt. En daarmee ben je al halverwege.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie