Afbeelding
Foto Pexels

3 manieren om je overkapping uit te breiden

Partnercontent

Wil je jouw terrasoverkapping een upgrade geven? Dat kan op verschillende manieren! In dit artikel delen we drie mooie opties met je: Zonwering, screens en glazen wanden.

1. Zonwering

Heb je een glazen overkapping? Dan heb je vast al gemerkt dat het behoorlijk warm kan worden! In het voor- en najaar is dit een groot pluspunt. Zelfs wanneer het buiten nog niet zo warm is, heerst er onder de overkapping al een aangename temperatuur. ‘s Zomers loopt de temperatuur echter al snel té hoog op. Zeker wanneer je een tuin op het zuiden hebt! De oplossing? Zonwering! De meest effectieve oplossing bereik je met verandazonwering óp het glas. Zo krijgt de zon namelijk geen kans om het glas op te warmen. Deze robuuste zonwering is vergelijkbaar met een screen. Hoewel dit een zeer effectieve oplossing is, is het tevens een kostbare optie. Een voordelig alternatief is zonwering onder het glas: De KeJe Splendid Pliss Terrasoverkapping bijvoorbeeld. Dit plisségordijn is gemaakt van een speciale buitenstof.

2. Screens

Heb je juist last van de lage zon die onder je overkapping doorschijnt? Breid je overkapping dan uit met screens! Screens beschermen niet alleen tegen fel zonlicht, maar bieden ook beschutting tegen lichte wind en motregen. Bovendien zijn screens ideaal tegen pottenkijkers! Van binnen kijk je namelijk wel naar buiten, maar van buiten niet naar binnen. Ben je overtuigd van de voordelen en wil je ook een graag een screens onder je overkapping? Kies dan voor een ritsscreen met tweedelige geleiders en een verzwaarde onderlat. Zo is deze beter bestand tegen wind.

3. Glazen wanden

Wil je ook tijdens de koude maanden genieten van je overkapping? Voorzie je overkapping dan van glazen wanden. Zo weer je de wind en houd je de warmte binnen. Zeker wanneer je een terrasverwarmer onder je overkapping plaatst, is het er ook ‘s winters heerlijk vertoeven. Wil je jouw overkapping afsluiten met glazen wanden? Dan heb je drie opties. Allereerst kun je kiezen voor een vaste afdichting. Dit wordt veelal toegepast op de zijkanten van de overkapping. Aan de voorkant van de overkapping wil je juist iets wat open kan. Glazen schuifwanden bijvoorbeeld. Het grote voordeel van glazen schuifwanden is dat ze in open stand weinig ruimte innemen. Zo kan je de overkapping in de zomer bijna geheel openen. Ook een schuifpui behoort tot de mogelijkheden. Een schuifpui heeft echter als nadeel dat deze deels uit een vaste glaswand bestaat. De overkapping is dus altijd deels afgesloten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Harderwijker 101 jaar oud en nog steeds boodschappen op de fiets doen 1 uur geleden
Afbeelding
Inclusie agenda niet langer onder kopje zorg en welzijn: Kwaliteitsslag door gemeente Harderwijk 3 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse atleten van Athlos sprinten tegen Usain Bolt 3 uur geleden
Afbeelding
Kaarten Pop Meets Classic voor voedselbank in Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel 4 uur geleden
Afbeelding
Energievolle ‘zonnebloem’ aan de Randweg in Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Ruimte binnensport is al jaren ‘bevroren’ door krapte 4 uur geleden