!
Afbeelding
Foto: Pexels

Zoveel meer ruimte op zolder met een dakkapel

26 november 2021 om 12:03 Partnercontent

Dakkapellen bieden dé oplossing om van jouw donkere, krappe, zolder een fijne leefruimte te maken. Iedereen kent het wel. Huizen met schuine daken en een enkel kiepraampje op het dak, waardoor de zolder een nauwe ruimte is met weinig licht. Behalve onder de nok kunt u er niet rechtop staan, waardoor de zolder eigenlijk alleen geschikt is als opbergplaats. Zonde van de ruimte! Door het plaatsen van één of twee dakkapellen maak je van de nauwe zolder een volwaardige ruimte..

Lees in deze blog over de verschillende soorten dakkapellen die u op zolder kunt laten plaatsen, zodat u daar een heerlijk slaapvertrek of mooie badkamer kunt laten plaatsen.

Uw huis vergroten met het plaatsen van dakkapellen

Waar de kinderen aanvankelijk hun kamers met elkaar moesten delen, krijgen ze nu de leeftijd dat ze een eigen plek nodig hebben. Ofwel, u wilt uitbreiden in het aantal slaapkamers. Dit hoeft geen  grote klus te zijn, want met een paar gipswanden verdeelt u de zolder eenvoudig in twee of drie gedeelten.

Of denkt u er over na om zelf naar de zolder te verhuizen en daar de master bedroom in te richten, inclusief een luxebadkamer mét bad? Dat vergt iets meer werk dan alleen het plaatsen van de gipswanden, maar dan is het resultaat er wel naar. Creëer de ruime kinderslaapkamers of uw eigen luxe slaapkamer met het plaatsen van dakkapellen aan weerszijden van het dak. Met één dakkapel die u over de hele breedte van het huis laat plaatsen, vergroot u de zolder aanzienlijk. Met een tweede dakkapel voegt u als het ware een volwaardige verdieping toe aan het huis, waardoor u nooit meerhoeft te bukken op zolder.

Verschillende soorten dakkapel

Wilt u met een of twee dakkapellen uw zolderruimte vergroten, dan heeft u de keuze uit diverse soorten. In de eerste plaats kunt u bepalen uit welk materiaal de dakkapel moet bestaan. Gaat u voor een houten model met een natuurlijke uitstraling die aansluit bij de rest van het huis, of wilt u een dakkapel met kunststof kozijnen die onderhoudsvrij zijn? Beide dakkapellen worden voorzien van isolatieglas. Daarnaast kunt u kiezen voor een dakkapel met een plat dak of met een schuin dak. De schuine daken van de dakkapellen lopen evenwijdig met het dak van het huis, waardoor u één geheel krijgt.

Wilt u een dakkapel laten plaatsen?

Heeft u uw keuze gemaakt en ziet u al voor zich hoe uw zolder aanzienlijk wordt vergroot? Met een rechte of schuine dakkapel krijgt u veel meer licht op de bovenste verdieping en vergroot u de leefruimte. Controleer wel eerst voordat u daadwerkelijk begint aan het project of u een vergunning nodig heeft voor het laten plaatsen van de dakkapel. Dit is vaak afhankelijk van het formaat, de vorm en of u aan de straat- of achterzijde van het huis wilt uitbreiden. Gaat u het plan ten uitvoering brengen, dan is de zolder niet langer een plek waar u verhuisdozen en ongebruikte rommel opslaat. Voortaan kunt u of een van de kinderen zich comfortabel terugtrekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie