!
Afbeelding
Inclusief Groep

Camas IT Toekomstacademie voor statushouders succesvol

1 augustus 2022 om 12:49 Onderwijs

HARDERWIJK De Toekomstacademie die Camas IT in Harderwijk heeft opgericht voor statushouders blijkt succesvol. Veel statushouders hebben middels een traject kennis, vaardigheden en ambities kunnen ontwikkelen voor functies in de IT.

Tijdens een kort voortraject (van april tot en met juni) konden de deelnemers tijdens een soort snuffelstage hun motivatie en IT capaciteiten bewijzen. De Toekomstacademie bestaat verder uit een reeks hardskills trainingen en opdrachten en uit een intercultureel deel.

Eén van de deelnemers is Suhail uit Zeewolde. Hij wordt begeleid door Jaap Hofstra, accountmanager Inclusief Groep. Bart Wijnholds van Camas IT. Het harde werken én de inzet die Suhail heeft getoond in de Toekomstacademie is beloond nu hij in september kan starten met de opleidingsstage. Suhail zelf is erg blij met de kans. 

Een groot deel van de deelnemers die de Toekomstacademie heeft gevolgd start in september met een intensieve, bijna fulltime opleidingsstage van circa 6 maanden. Een deel van de deelnemers ontvangt aan het eind van deze opleidingsstage uiteindelijk een arbeidsovereenkomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie