Afbeelding
Inclusief Groep

Camas IT Toekomstacademie voor statushouders succesvol

Onderwijs

HARDERWIJK De Toekomstacademie die Camas IT in Harderwijk heeft opgericht voor statushouders blijkt succesvol. Veel statushouders hebben middels een traject kennis, vaardigheden en ambities kunnen ontwikkelen voor functies in de IT.

Tijdens een kort voortraject (van april tot en met juni) konden de deelnemers tijdens een soort snuffelstage hun motivatie en IT capaciteiten bewijzen. De Toekomstacademie bestaat verder uit een reeks hardskills trainingen en opdrachten en uit een intercultureel deel.

Eén van de deelnemers is Suhail uit Zeewolde. Hij wordt begeleid door Jaap Hofstra, accountmanager Inclusief Groep. Bart Wijnholds van Camas IT. Het harde werken én de inzet die Suhail heeft getoond in de Toekomstacademie is beloond nu hij in september kan starten met de opleidingsstage. Suhail zelf is erg blij met de kans. 

Een groot deel van de deelnemers die de Toekomstacademie heeft gevolgd start in september met een intensieve, bijna fulltime opleidingsstage van circa 6 maanden. Een deel van de deelnemers ontvangt aan het eind van deze opleidingsstage uiteindelijk een arbeidsovereenkomst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 16 uur geleden
Afbeelding
Open dag op bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk 17 uur geleden
Afbeelding
44ste editie Veluwade is een festival 17 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Harderwijks Mannenkoor start nieuwe seizoen 15 aug, 10:12
Afbeelding
Steekpartij met slachtoffer op Emdenmeen in Harderwijk 15 aug, 09:58
Afbeelding
Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer 13 aug, 13:49