Afbeelding

Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit

Onderwijs

HARDERWIJK Tot 2021 sloten leerlingen in het VSO hun schoolloopbaan af zonder landelijk erkend diploma. Vanaf dit cursusjaar kunnen de leerlingen van het VSO net als andere leerlingen die het Voortgezet Onderwijs afsluiten de school verlaten met een welverdiend diploma.

Gisteren is er voor het eerst in de geschiedenis van ZML De Lelie Harderwijk/Ermelo een diploma-uitreiking geweest. De diploma-uitreiking vond plaats in het gebouw aan de Anne Franklaan. De rode loper was voor de leerlingen uitgelegd, vanzelfsprekend waren de ouders, grootouders, broers/zussen ook van de partij. De avond begon met het gezamenlijk ophijsen van de vlag met een Lelietas, daarna was er een gezellige barbecue. Het feest werd voortgezet in hun eigen klaslokaal waar de leerlingen met het betrokken personeel terugkeken naar de schoolperiode op De Lelie en hun stages. Tot slot kwam de erkenning van het gelopen traject op het Voortgezet Speciaal Onderwijs, de uitreiking van de diploma’s.

De onderwijsminister en de premier hadden een toespraak voor alle leerlingen van het VSO. Zij zijn trots dat de leerlingen van het VSO vanaf dit cursusjaar een ook een diploma ontvangen. Zij zijn trots op deze mijlpaal voor de leerlingen en hun ouders. Deze toespraak in de gymzaal van de school is bekeken, waar ook de diploma-uitreiking plaatsvond.

Dit is als school vanzelfsprekend gevierd. ,,We hebben het glas met elkaar geheven na het tekenen van de diploma’s.’’

De Lelie is een School voor Speciaal Onderwijs, waar leerlingen onderwijs volgen die moeiten hebben met het leren. Het is een school voor Basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs met vestigingen in Harderwijk en Ermelo. In Ermelo is de Lelie  gehuisvest op het ’s Heeren Loo-terrein. 

In Ermelo wordt onderwijs geboden aan leerlingen die naast leerproblemen ook andere belemmeringen hebben. Zorg en onderwijs vloeien daar samen, samen met de zorg worden er passende onderwijsarrangementen gezocht en uitgevoerd, zodat leerlingen die anders buiten het onderwijs dreigen te komen, toch les kunnen krijgen en verder in hun ontwikkeling worden gebracht. 

Een deel van de school (DrieKansen) zit sinds vorige maand in een nieuw school gebouw. Een meer inclusieve samenleving is een van de doelen die de school nastreeft. Het uitreiken van diploma’s aan leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs is een vorm gelijkwaardigheid met de jongeren die naar het regulier Voortgezet Onderwijs gaan. De school hoopt in de toekomst nog meer stappen te zetten naar een meer inclusieve samenleving.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 16 uur geleden
Afbeelding
Open dag op bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk 17 uur geleden
Afbeelding
44ste editie Veluwade is een festival 17 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Harderwijks Mannenkoor start nieuwe seizoen 15 aug, 10:12
Afbeelding
Steekpartij met slachtoffer op Emdenmeen in Harderwijk 15 aug, 09:58
Afbeelding
Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer 13 aug, 13:49