Everhard Zwart.
Everhard Zwart. persfoto

Everhard Zwart verzorgt kerstconcert op het orgel van de Grote Kerk in Harderwijk

10 december 2023 om 13:00 Muziek

HARDERWIJK Everhard Zwart verzorgt donderdag 21 december een concert in de Grote Kerk in Harderwijk. 

Het concert van de zoon van de legendarische organist en componist Willem Hendrik Zwart en leerling van de al even bekende Feike Asma, belooft een echt traditioneel orgelconcert te worden met alleen kerstliederen hoofdzakelijk uit de bekende kerstsuites van zijn grootvader Jan Zwart, zijn vader Willem Hendrik Zwart en zijn leraar Feike Asma. Daarnaast ook een mooie onbekende bewerking van een Pools Kerstlied.

Everhard Zwart kreeg zijn eerste lessen van zijn vader en vervolgde zijn opleiding. voornamelijk koraalspel en literatuur, bij Feike Asma in Maassluis. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aanvankelijk aan het Utrechts en later het Rotterdams Conservatorium. Al tijdens zijn studie werd hij aangesteld als organist in de Gereformeerde Bergsingelkerk in Rotterdam.

Everhard Zwart maakte internationaal furore na zijn meestercursussen in Frankrijk (bij Jean Guillou) en in Duitsland (bij Günther Kaunzinger). Sinds 1985 maakt hij vrijwel jaarlijks een concerttournee door de VS. Verder concerteert hij veelvuldig in Nederland. Sinds 2000 speelt hij bijvoorbeeld elk jaar op tweede pinksterdag een compleet orgelconcert in Apeldoorn. Ook schuwt Everhard Zwart het meer moderne werk niet. Met het Deep River Quartet, de London Chorale, maar ook met Oscar Peterson en Ira Spaulding maakte hij unieke concerten.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is 9 euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie