Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps geeft op 15 april het Artillerie Jaarconcert in de Westerkerk in Ermelo.
Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps geeft op 15 april het Artillerie Jaarconcert in de Westerkerk in Ermelo. Eigen foto

Muzikanten Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps halen herinneringen op tijdens Artillerie Jaarconcert in Ermelo

25 maart 2023 om 10:00 Muziek

ERMELO De muzikanten van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps halen herinneringen op tijdens het Artillerie Jaarconcert op zaterdag 15 april in de Westerkerk in Ermelo.  

Men kan genieten van een gevarieerd programma waarin naast de traditionele Artilleriemuziek ook plaats is voor een ABBA medley, Choral and Rock Out en Dixieland Jamboree waarin het orkest wordt bijgestaan door een heuse Dixieland Band.

OVER HET ROA

Het ROA, Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps, was oorspronkelijk geformeerd uit voormalig dienstplichtige militairen die als muzikant waren ingedeeld bij het in 1960 opgerichte Artillerie Trompetterkorps. In 1963 volgde een omzetting van trompetterkorps tot fanfarekorps. Uit oogpunt van traditie bleef de naam ongewijzigd. In 1995 werd het orkest in verband met de opschorting van de dienstplicht officieel opgeheven maar in het kader van de viering van het 325-jarig jubileum van het Wapen der Artillerie werd op 24 november 2001 een reünieorkest opgericht.

MUZIKANTEN UIT ALLE WINDSTREKEN

Sinds de eerste repetitie op 15 december 2001 komen de ongeveer zestig muzikanten uit alle windstreken van Nederland bijeen en repeteert het ROA iedere drie weken op zaterdag van 10.00 tot 14.30 uur in de sportzaal van de Legerplaats bij Oldebroek (LbO) in ‘t Harde.
Sinds 1 januari 2020 is de muzikale leiding van het ROA in handen van Peter van Dinther. Van 1988 tot 2012 was van Dinther solotrompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daar was hij twintig jaar leider van het Koperkwintet en trad diverse malen als solist met dit orkest op.

TAMBOERKORPS

Sinds 2017 is aan het ROA een tamboerkorps toegevoegd. Dit in navolging van de vroegere tamboerkorpsen van de Artillerie die in het verleden actief waren. Samen met de muzikanten van het orkest proberen de tamboers en lyristen zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke muziek uit de diensttijd te blijven.

Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps verzorgt optredens tijdens militaire en civiele evenementen op vele plaatsen in Nederland en in het buitenland.

Aanvang 15.00 uur, de toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie