!
Jazz zangeres Deborah Carter treedt met de All Times Bigband op in Tribute to Ellington & Ella.
Jazz zangeres Deborah Carter treedt met de All Times Bigband op in Tribute to Ellington & Ella. All Times Bigband

Eerbetoon aan jazzheld Duke Ellington door All Times Bigband in De Dialoog Ermelo, ook twee live concerten op College Groevenbeek

25 februari 2024 om 18:00 Muziek

ERMELO Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat bandleider en componist Duke Ellington op 75-jarige leeftijd overleed. De All Times Bigband brengt een eerbetoon aan deze jazzheld en aan zangeres Ella Fitzgerald, met wie hij veel samenwerkte. Op 6 april vindt het concert ‘Tribute to Ellington & Ella’ plaats in theater De Dialoog in Ermelo.

Jazz zangeres Deborah Carter kruipt in de huid van Ella Fitzgerald. Dirigent Pieter van den Dolder, voormalig trombonist bij de legendarische Skymasters Bigband, leidt het orkest tijdens dit concert. Het wordt een swingende ode aan twee fantastische jazzhelden. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via huisvanermelo.nl.

OVER DUKE ELLINGTON

Sir Duke Ellington liet een schitterend aantal jazz standards na die tot op de dag van vandaag gespeeld worden, ook door de All Times Bigband. Ellington’s stijl is zeer herkenbaar, ook door toedoen van zijn vaste mede componist/arrangeur Billy Strayhorn, en inspireerde vele musici tot nieuwe arrangementen van zijn muziek. De All Times Bigband heeft een schitterend programma samengesteld met Ellington songs, gearrangeerd door onder andere Oliver Nelson, Mark Taylor, Mike Tomaro, Dave Wolpe en ook van de hand van de meesters Ellington en Strayhorn zelf. Samen met de soulvolle jazz zangeres Deborah Carter worden ook de mooiste songs die Ella met Ellington speelde gebracht tijdens het concert.

SCHOOLPROJECT COLLEGE GROEVENBEEK 

Geïnspireerd door de bigband scene in Amerika gaat de All Times Bigband naar middelbare scholen. In samenwerking met het Groevenbeek College is voor de VMBO onderbouw een speciale lesbrief ontwikkeld. De leerlingen krijgen les over de bigband als orkest en de muziek van Duke Ellington in het bijzonder. Ook wordt ingegaan op de omstandigheden waaronder Ellington optrad, discriminatie was aan de orde van de dag. 

KENNISMAKEN MET BIGBAND JAZZ

Op 22 maart geeft de All Times Bigband twee concerten op College Groevenbeek voor de leerlingen en docenten zodat zij de bigband muziek live kunnen ervaren. Met dit project wil de All Times Bigband de bigband jazz muziek onder de aandacht brengen bij een jong publiek en hoopt zij jongeren te inspireren om een instrument te gaan bespelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie