De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst in De Wheme, bij de Grote Kerk.
De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst in De Wheme, bij de Grote Kerk. Ton Eekelschot

Echtpaar Foppen uit Harderwijk koninklijk onderscheiden: van mantelzorg tot hulptransporten naar Suwalki

17 november 2023 om 16:55 Mensen

HARDERWIJK Burgemeester Jeroen Joon heeft vrijdag 17 november een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer en mevrouw Foppen. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst in De Wheme, bij de Grote Kerk. Het echtpaar Foppen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer en mevrouw Foppen zetten zich al meer dan 35 jaar vrijwillig in voor hun medemens. Mevrouw Foppen deed dat onder meer bij stichting de Zonnebloem, de Maranathakerk, de Harderwijker Lokale Omroep, als ouderraadslid op de school van haar kinderen en als mantelzorger voor haar zoon.

Ook de heer Foppen was als ouderraadslid jarenlang betrokken bij de school van zijn kinderen. Daarnaast deed hij veel voor de stichting Harderwijk-Suwalki. Zo organiseerde hij hulptransporten naar Suwalki en had hij een belangrijke rol bij het opknappen van de kerk in deze Poolse stad. Met Harderwijker jongeren organiseerde hij in Suwalki bovendien jongerenwerk en kinderbijbelweken in de kerk. De heer Foppen is net als zijn vrouw mantelzorger voor hun zoon. Daarnaast besteedt hij veel tijd aan de zorg voor zijn echtgenote.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie