Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek.
Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek. Jan de Roo Fotografie

Echtpaar Van Pijkeren - Doorneweerd 60 jaar getrouwd

Mensen

HARDERWIJK Het echtpaar Van Pijkeren - Doorneweerd vierde dinsdag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek.

Rien en Neely zijn beide in Oldebroek geboren en hebben elkaar op 17-jarige leeftijd leren kennen op de schaapjesmarkt in Oldebroek. Vier jaar later zijn ze getrouwd op het gemeentehuis te Oldebroek. Eerst hebben ze vier jaar gewoond in een salonwagen op het erf van de ouders van Neely.

WAGENINGEN Vanwege werkzaamheden bij de politie in Wageningen door Rien zijn ze verhuisd naar Wageningen. Inmiddels was er een meisje geboren. Voor de echte Veluwenaren was het daar wel wennen in een flat. In 1970 zijn ze naar Harderwijk verhuisd in verband met werkzaamheden van Rien. Na een paar keer verhuisd te zijn verhuisden ze naar het Engelserf te Harderwijk waar ze nu nog wonen. Inmiddels hebben ze er een kleindochter bij.

SPORT Rien was een enthousiaste voetballer, en mag graag volleyballen en nog meer sporten. Tevens was hij medeorganisator van het jaarlijkse politie-volleybaltoernooi in Harderwijk. Na zijn pensionering in 1999 werd hij bestuurslid van de Harderwijkse Molenstichting, bestuurslid van de Oranje vereniging in Harderwijk en medeorganisator Rabobank activiteiten van de Rabobank te Harderwijk.

Voor zijn activiteiten bij diverse verenigingen in Harderwijk is hij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

In 1953 overleed de moeder van Neely en moest ze de huishouding op 12-jarige leeftijd doen voor haar vader en vier broers. Gelukkig kreeg ze hulp bij haar werkzaamheden thuis. Eén van haar liefhebberijen was het rijden op een ‘opgevoerde’ bromfiets. Tijdens haar werkzaamheden thuis wist ze haar middenstandsdiploma te halen en deed ze thuis werkzaamheden voor het aannemersbedrijf van haar vader in Oldebroek. Na het huwelijk heeft Neely wel administratieve werkzaamheden verricht, maar haar zorg voor man, dochter en kleindochter stond centraal. Sport vond ze niet leuk. Fietsen en wandelen vindt ze wel leuk. Ze werkt veel met de computer en heeft nog les gegeven aan ouderen in Harderwijk.

VAKANTIES Na hun trouwen in 1962 zijn ze veel jaren op vakantie geweest. Aanvankelijk met een scooter, daarna met de auto en vervolgens met het vliegtuig. Diverse landen werden bezocht waaronder Rusland, Egypte, Turkije, Spanje. Eveneens werden de invasiestranden in Normandië bezocht.

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 13 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 13 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 13 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 14 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 21 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00