Groepsfoto Maatjesmiddag Inclusief Groep.
Groepsfoto Maatjesmiddag Inclusief Groep. Inclusief Groep

Maatjesmiddag bij Inclusief Groep: politici en ambtenaren krijgen kans om mee te lopen op diverse afdelingen van sociaal werkbedrijf

12 juni 2023 om 19:30 Maatschappelijk

NUNSPEET Inclusief Groep hield vorige week weer een Maatjesmiddag op de hoofdlocatie in Nunspeet. Ook dit jaar waren de gemeenteraadsleden, colleges van burgemeester en wethouders en beleidsambtenaren uit de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek uitgenodigd.

De Maatjesmiddagen worden al vele jaren georganiseerd en blijven een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op bezoekers.  De medewerkers van Inclusief Groep vinden het elke keer weer erg leuk om hun maatjes te laten zien wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. De maatjes kregen de kans om mee te werken op diverse afdelingen van Inclusief Groep. Wietze Hollanders, raadslid van GroenLinks/PvdA Harderwijk, ging samenwerken met Sanne. Sanne is een 24-jarige dame die enkele jaren geleden begon bij Care&Work, de WMO-afdeling van Inclusief Groep, en nu in dienst is bij het bedrijf. ,,Sanne vertelde me dat ze binnen Inclusief Groep de mogelijkheid krijgt om te leren en zich te ontwikkelen. Het is geweldig om te zien dat dit soort kansen worden geboden”, aldus een enthousiaste Wietze.

POLITIEK

Tevens werd er tijdens de bijeenkomst gesproken over de evaluatie die in opdracht van de gemeenten heeft plaatsgevonden. Samen met gemeenten wordt onderzocht hoe een goede en financierbare Inclusief Groep er in de toekomst uitziet. Een boeiend proces waar de vele dilemma’s duidelijk worden. Want binnen gemeenten zijn de financiële middelen ook beperkt. ,,En dan komt de vraag wat dit mag kosten. Over deze vraag gaan we de komende periode met de gemeenten in gesprek”, aldus Risco Balkenende, Algemeen Directeur van Inclusief Groep.

ERVARING

De aanwezigen waren enthousiast over de ervaring om samen te werken met de medewerkers van Inclusief Groep. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie