Met 47 procent van de stemmen is de bmx/skate/step-baan in Hierden het winnende Stadsidee 2023.
Met 47 procent van de stemmen is de bmx/skate/step-baan in Hierden het winnende Stadsidee 2023. Pixabay,

Hierden krijgt skatebaan, initiatief voor openbare plek voor skaters en bmx’ers wint stadsidee gemeente Harderwijk

7 juni 2023 om 12:15 Maatschappelijk

HIERDEN Met 47 procent van de stemmen is de bmx/skate/step-baan in Hierden het winnende Stadsidee 2023. Met de uitvoering van hun idee maken de jonge initiatiefnemers een mooie openbare en multifunctionele plek voor sporten, spelen, ontmoeten en bewegen voor iedereen. 

,,Voor kinderen, jongeren, volwassenen maar ook voor mensen met een beperking. Want de baan die wij graag willen is geschikt voor skaters, fietsers, loopfietsjes en rolstoelen. Gewoon alles wat wielen heeft.” Binnenkort overhandigt wethouder Martijn Pijnenburg de waardechecque aan de winnaars: Ilse, Fay, Rutger en Sven (tussen de 9 en 11 jaar).

De initiatiefnemers van het idee kunnen nu samen met de gemeente aan de slag om hun idee waar te maken. Het toegezegde bedrag van in totaal 45.000 euro is hiervoor beschikbaar. Nu wordt het plan verder uitgewerkt. Heel veel mensen hebben op dit idee gestemd, maar er kunnen ook bezwaren zijn van bijvoorbeeld iemand die in de buurt woont. Dat wordt natuurlijk mee genomen bij de uitwerking van het plan. Net als wet- en regelgeving, kosten, tijd, enzovoort. Het moet wel kunnen en mogen. Als het nodig is wordt het plan in overleg met de indieners van het idee een beetje aangepast.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het is een idee van gemeente Harderwijk, bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun leefomgeving. 

Inwoners van gemeente Harderwijk konden van 17 tot en met 31 mei via www.stadsidee.nlkiezen uit 10 ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie