Jan van der Kolk, Marja Bakker en Derk Rougoor hadden vorig jaar een noodfonds opgericht: Harderwijk geeft warmte
Jan van der Kolk, Marja Bakker en Derk Rougoor hadden vorig jaar een noodfonds opgericht: Harderwijk geeft warmte Foto: Marco Jansen

Succesvolle Actie ‘Harderwijk geeft warmte’ stopt: 80.000 euro opgehaald en 412 huishoudens geholpen

6 juni 2023 om 14:15 Maatschappelijk

HARDERWIJK De inzamelingsactie voor Harderwijkers met onbetaalbare energierekeningen is geslaagd. Veel Harderwijkers en Hierdenaren toonden zich solidair en schonken hun energiesubidie aan de actie ‘Harderwijk geeft Warmte’.

Sinds april vorig jaar is bijna 80.000 euro binnengekomen. De actie was een initiatief van de plaatselijke kerken en werd royaal gesteund door de gemeente, Zorgdat, de moskeeën en het bedrijfsleven. Hiermee zijn 412 huishoudens geholpen: 207 alleenstaanden, 104 gezinnen, 91 moeders met kinderen en 10 vaders met kinderen. Zij ontvingen in de zomer, met Kerst en met Pasen tegoedbonnen van 50 euro of 100 euro om te besteden in een supermarkt. In oktober volgt nog een vierde ronde en wordt het noodfonds afgesloten, dan is de kas leeg. 

De aanvragen om hulp kwamen binnen door eigen aanmelding na oproepen in de pers en via diaconieën, Zorgdat, Voedselbank, maatschappelijk werk, Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, bedrijven, Humanitas, Leger des Heils en anderen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie