!
Afbeelding
Ruud de Boer

Boekpresentatie ds. Ruud de Boer op 03-06-2023 bij Oase

26 mei 2023 om 18:53 Lokaal Deel je nieuws

Bijbelverhalen die gaan over hardlopen. Het is het onderwerp van het eerste boek dat oud-predikant Ruud de Boer (67) schreef. ‘Lichtvoetig’ is de titel van het boek. Op 3 juni zal Ruud de Boer van 11.00 tot 12.30 uur zijn boek presenteren in Christelijke boek- en cadeauwinkel Oase.

Ruud de Boer was tot vorig jaar predikant van de Petrakerk en woont in Harderwijk. Inmiddels is hij met emeritaat, maar hij besloot niet stil te gaan zitten. Een boek schrijven over hardlopen in de Bijbel lag bij hem voor de hand. ‘Het was een idee wat ik al langer had.’ De Boer loopt zelf graag hard. Vanwege blessures staat dit voor hem nu op een laag pitje. ‘Maar mijn hoofd zit vol mooie herinneringen.’ 

Om die reden besloot hij over dit onderwerp het boek ‘Lichtvoetig’ te schrijven. In het boek beschrijft De Boer zestien Bijbelteksten uit het Oude- en Nieuwe Testament die over de verschillende aspecten van hardlopen gaan. ‘Zoals bij hardlopen gaan pijn en plezier samen, net zoals winnen en verliezen, genieten en afzien. Zo is het ook in het leven’, schrijft De Boer over zijn boek. 

Het boek kreeg de titel ‘Lichtvoetig’ naar aanleiding van het gelijknamige lied, geschreven door Marieke Sleurink. Tijdens de boekpresentatie in boekwinkel Oase zal Marieke dit lied samen met haar man Bouke komen zingen. Bent u nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om deze ochtend mee te luisteren naar het verhaal van De Boer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie