Afbeelding
Passion Harderwijk

Beleef het leven en sterven van Jezus tijdens het Passion Paasevent Harderwijk

24 maart 2023 om 15:13 Lokaal Deel je nieuws

Op 31 maart & 1 april wordt in Harderwijk het Passion Paasevent opgevoerd.  

De opbouw van het evenement is in volle gang.

Het Kerstevent Belevingstheater, het Meer van Galilea en Passion Harderwijk hebben de handen ineengeslagen, met als resultaat een prachtig wandel- en zangtheater door Harderwijk.

Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus’ sterven, en worden de bezoekers meegenomen in een reis door de tijd. 

Mooie samenwerking

Drie organisaties met elk hun eigen ervaring en expertise, maar met hetzelfde doel: het leven van Jezus tot leven laten komen door middel van theater en zang.

Het samenvoegen van al deze krachten zorgt voor een prachtig wandel- en zangtheater, waarin het verhaal achter Pasen heel dichtbij wordt gebracht. 

Wat is het Passion Paasevent? 

Het weekend vóór Pasen kunnen bezoekers in de mooie binnenstad van Harderwijk kennismaken met de laatste dagen van het leven van die ene Persoon waar het tijdens Pasen allemaal om draait. 

Ernest van Loon: ”Jezus is de hoofdpersoon in het paasverhaal. Dit event laat zien waaróm Hij op aarde kwam”. 

Door theater, muziek en zang worden bezoekers onderdeel van de gebeurtenissen rond Pasen.

De reis begint bij het dorp Beth Tikvah. Hier is het een enorme drukte, het Pesachfeest staat voor de deur. Naast de herberg, de bakker, de smid en andere inwoners van het dorp zullen ook Jezus’ discipelen daar zijn. 

Vanuit de gezellige drukte uit het dorp worden bezoekers meegenomen naar de pesachmaaltijd en daarvandaan start het indrukwekkende verhaal van Jezus en Zijn tocht naar het kruis.

Jeroen de Rooij: “Vanuit Passion Harderwijk willen we graag het Paasverhaal opvoeren met de mooiste popsongs. Een live zang- en muziek spektakel met band en een groot koor. Het verhaal rondom de Passion en de emoties die we allemaal kennen in ons leven worden hier versterkt. Als onderdeel van het Passion Paasevent haken we aan vanaf het laatste avondmaal. Daarna pakken we het verlichte kruis op voor een stille wandeling naar het volgende onderdeel.”

Harderwijk

Het Passion Paasevent wordt in de binnenstad van Harderwijk opgevoerd. Het wandeltheater is voor iedere leeftijdsgroep een beleving, en is ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. 

Het evenement is gratis te bezoeken, maar heeft wel een maximum aan aantal bezoekers per theaterwandeling. Wil je zeker zijn van een plekje? Dan kan je een toegangsticket reserveren. Hier is een klein bedrag aan reserveringskosten aan verbonden.

Op de website www.passionpaasevent.nl vind je meer informatie en kan je je aanmelden voor een nieuwsbrief of als vrijwilliger.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie