werk van Chalak Osman
werk van Chalak Osman Chalak Osman/Walda Mees

Dit zijn de drie kunstenaars die bij StEK in Ermelo exposeren: van houten sculpturen tot olieverfschilderijen

16 september 2023 om 13:00 Kunst

ERMELO Het trio Aalt Hijmissen, Victor Majdandzic en Chalak Osman exposeren samen bij StEK in Ermelo. De officiële opening is op 22 september om 17.00 uur.

Osman exposeert met recente schilderijen, Majdandzic met een selectie van zijn werk uit de 20e eeuw en Hijmissen stelt nieuwe sculpturen van onder andere dieren tentoon. 

OVER VICTOR MAJDANZIC

Victor Majdanzic is geboren in Bosnië en woont al sinds 1969 in Nederland. Zijn werk krijgt internationaal lovende kritieken. In 2015  won hij de 3e prijs in de London Art Biennale. In zijn voornamelijk abstracte werk zijn geologische structuren te ontdekken zoals het samenspel tussen kristallisatie, erosie en sedimenten.

OVER CHALAK OSMAN

Chalak Osman is oorspronkelijk uit Noord-Irak afkomstig. Zijn abstracte olieverfschilderijen kenmerken zich door hun ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Zijn werk straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende stijlen en materialen. Toch blijft de eigen, unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar.

OVER AALT HIJMISSEN

Aalt Hijmissen heeft het houtsnijden van zijn grootvader geleerd, die het talent in hem herkende en hem op jonge leeftijd inwijdde in deze techniek. Daarnaast volgde hij de opleiding Beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Voor zijn verdere ontwikkeling in het houtsnijden volgde hij bij een kunstenaar uit Zelhem het werken in reliëf en 3d. Naast het schilderen neemt het werken met hout een grote plaats in.

De tentoonstelling loopt van 19 september tot 28 oktober in de StEK-galerie. Stationsstraat 72, 3851 NK Ermelo. Openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Info: kunststek.com/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie