Het park zat helemaal vol.
Het park zat helemaal vol. Peter Sitsen

Organisatie foodfestival Blije Bietjes in Harderwijk blikt zeer tevreden terug: ‘Dit jaar nog geslaagder dan vorig jaar’

18 september 2023 om 15:59 Evenementen

HARDERWIJK Vers eten, lekker drinken, live muziek en gezelligheid, dat is waar het Blije Bietjes festival om draait. De zevende editie van het tweedaagse festival vond dit jaar plaats op 16 en 17 september in het Plantagepark in Harderwijk. ,,Dit jaar was nog geslaagder dan vorig jaar.”

Gerwin Tromp is bestuurslid bij stichting Onderstroom. Onderstroom organiseert jaarlijks onder andere het Blije Bietjes festival. Hij kijkt positief terug op het festival. ,,Het was super geslaagd. Zaterdag was echt de perfecte dag met lekker weer en goede muziek.” Zondag begon de dag minder stralend. ,,Het kwam met bakken uit de lucht, dus dat was niet zo goed voor het terrein”, aldus Tromp. In de middag werd het droog en liep het terrein weer vol. ,,Het werd eigenlijk ook een hele geslaagde dag.”

We hadden meer vierkante meters, waardoor er vooral meer zitplekken waren

Het bestuurslid noemt de afgelopen editie voorzichtig ‘misschien nog wel geslaagder dan vorig jaar’. Hoewel het festival toen al een recordaantal bezoekers trok, was het dit jaar minstens zo druk. ,,Maar we hebben het ruimer opgezet. We hadden meer vierkante meters, waardoor er vooral meer zitplekken waren.” Daarnaast voegde de organisatie enkele nieuwe elementen toe, zoals het Hanzecarrousel. ,,Acht lokale ondernemers met een restaurant serveerden hier hun eigen gerecht op een vast tijdstip.”

(Artikel gaat verder onder afbeelding)


Foto: Peter Sitsen

Hoeveel bezoekers Blije Bietjes exact heeft getrokken is ieder jaar moeilijk te zeggen. ,,Dat komt doordat we geen kaartverkoop hebben; het festival is gratis toegankelijk”, legt Tromp uit. ,,We weten dus alleen dat het park helemaal vol zat.”

Zo’n tien jaar geleden werd Blije Bietjes voor het eerst georganiseerd. ,,Het is ieder jaar weer een mooie afsluiting van het zomerseizoen en de evenementen”, zegt Tromp. De reacties die de organisatie krijgt zijn dan ook eigenlijk altijd positief. ,,Ik denk dat de locatie ook al veel doet. Het park geeft een fijne sfeer. Er zijn ook veel gezinnen en kinderen. Daarnaast komt het grootste gedeelte, zo’n tachtig procent van het publiek uit Harderwijk. Daardoor is er een heel hoog ‘ons kent ons-gehalte’”, merkt Tromp.

ACHTSTE EDITIE BLIJE BIETJES

Tromp laat weten dat er zeker ambitie is om volgend jaar een achtste editie te organiseren. ,,We hebben een mooi team van vrijwilligers. Zij zijn ons goud”, benadrukt hij. ,,We zijn super blij dat we zo veel vrijwilligers hebben. De groep wordt steeds groter, hechter en beter. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Blije Bietjes volgend jaar niet door zou gaan!”

Sophie van der Velden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie