Elf ondernemers brengen de Enk van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 december in kerstsfeer tijdens Winter Wonderland. (vlnr) Wessel Bosch, Monique Leonard, Erik Wegerif, Willem Roskamp, Annegré en Jeroen van Voornveld.
Elf ondernemers brengen de Enk van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 december in kerstsfeer tijdens Winter Wonderland. (vlnr) Wessel Bosch, Monique Leonard, Erik Wegerif, Willem Roskamp, Annegré en Jeroen van Voornveld. Foto: Marco Jansen

Kerstdorp Winter Wonderland in Ermelo: kerstbeleving, inspiratie en acties

24 november 2022 om 20:00 Evenementen

ERMELO Elf ondernemers brengen de Enk van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 december in kerstsfeer. Winter Wonderland is gezelligheid, muziek en versierde kersthuisjes. Je kunt inspiratie opdoen voor de feestdagen en proeven van de Enk. „Door kerstbeleving, mooie verlichting en lekkere geuren willen wij de Enk weer laten bruisen.”

Initiatiefnemers zijn Annegré van Voornveld van Slagerij Gelderblom en Lorraine van Marrum van Eyefashion Ermelo. Al snel haakte ook Erik Wegerif van de Bourgondiër aan. „Het is met een klein groepje ondernemers begonnen. We willen de Enk weer laten bruisen. Mensen krijgen bij Winter Wonderland in de Enk een kerstbeleving”, zegt Annegré over de gezamenlijke actie.

HOUTEN KERSTHUISJES 

Zeven houten kersthuisjes komen te staan vanaf Holland & Barrett tot en met de Hema. Ondernemers kunnen hier hun producten in presenteren. Erik: „Ze kunnen één of twee dagen, maar ook een hele week in zo’n huisje gaan staan. Je kunt elke dag wat anders verwachten.”

PROEF DE ENK

Komende vrijdag wordt zwevende sfeerverlichting met kerststerren opgehangen. „We creëren van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 december tijdens winkelopeningstijden een gezellig kerstgevoel met de hele Enk. We willen de mensen laten zien wat de Enk te bieden heeft. Je kunt er terecht voor boodschappen, leuke cadeautjes, bloemen, tijdschriften, etc. Iedereen zal wat anders aanbieden. Op vrijdagmiddag is er ‘Proef de Enk’ ; voor dit proeverijtje maken we lekkere producten klaar. Elke ondernemer komt met een actie die komende week in de krant komt te staan.”

KERSTGEDACHTE

Bij kerst hoort ook de kerstgedachte om aan de medemens te denken. De organisatie wil doneren aan goede doelen zoals ZOA (dat arme mensen in Zuidoost Azië ondersteunt) en de pop-up Speelgoed Weggeefwinkel Ermelo. „Het lijkt ons leuk als zij één of meerdere dagen in een huisje staan.”

INSPIRATIE VOOR KERSTMENU

Kerst is voor veel ondernemers de belangrijkste periode van het jaar. Annegré: „Als slagerij vinden we het leuk om mensen op ideeën te brengen voor het kerstmenu om zelf klaar te maken. Je kunt ook voor kant-en-klare gourmetschotels kiezen of producten die je alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven, zoals de kerstspecial rollade. Onze actie is een gratis rookworst bij 2 liter huisgemaakte erwtensoep.”

INSPIRATIE VOOR KERSTPAKKET

Ook Erik van delicatessenzaak De Bourgondiër kijkt uit naar het event. „Mensen kunnen inspiratie opdoen voor hun kerstpakket. We laten producten voor het kerstmenu zien, relatiegeschenken, kerstpakketten en borrelplanken voor Oud & Nieuw. Dit is voor ons een mooie etalage. Het foodplein is voor de regio echt bijzonder en staat voor veel ambacht, passie en kwaliteit. Mijn broer Corné gaat op 10 december oliebollen bakken; 10 voor 10 euro.’’

ACTIES ONDERNEMERS DE ENK

Ook Monique Leonard van Eyefashion Ermelo is al in kerststemming. „Lorraine is dol op kerst en ook ik vind kerst de leukste periode van het jaar, vanwege de sfeer en gezelligheid. We zijn er vanaf oktober al mee bezig en geven tijdens Winter Wonderland 25% korting op monturen en zonnebrillen.’’ 

Wessel Bosch van Florado Bloemen gaat ook in een huisje staan. „Kerst is voor ons de drukste tijd van het jaar. De hele winkel staat vol kerststukjes, kerstboompjes en plantenbakjes. Amaryllis is de kerstbloem die iedereen wil. Ook Eucalyptus, Ilextakken en Pinustakken horen bij kerst. Ik denk dat onze actie een Amaryllis in een potje wordt.” 

Willem Roskamp van sigarenwinkel Cigo heeft kerstkaarten en cadeauartikelen voor de kerst. Hij gaat een actie doen met kerstkaarten. „We hopen veel mensen naar de Enk te trekken.”

Annegré: „De onderlinge samenwerking is zo fijn dat we als Enk komend jaar nog meer acties en activiteiten gaan organiseren.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie